Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros lapja és a nemzeti konzultáció

Pörge Béla

2017.09.29. 18:46

Hogy csak odaszóltak-e a 444-nek a finanszírozó Soros György környezetébõl, vagy maguktól védték meg a milliárdost, igazából mindegy is. Bár nyilvánvalóan az volt a szándékuk, hogy szétlõjék a kormány konzultációs kérdõívét, de valójában csak megerõsíteniük sikerült az abban foglalt állításokat.

Előbb az 444, majd rövid idővel később, szintén péntek reggel – feltűnő átfedésekkel, a volt 444-es Kerner Zsolt tollából – a 24.hu közölt cikket a kormány állításainak „cáfolatával”.

Nagy lehet a gond a 444 háza táján, hiszen félretették a Soros személyével kapcsolatos eddigi tartózkodásukat is. Köztudott, hogy a lap nem nagyon számolt be az elmúlt években a finanszírozója terveiről, bevándorlással kapcsolatos machinációiról.

A 444 cikke összefoglalásaként azt állította, hogy „a kérdőív minden kérdésben és minden magyarázatban ferdít vagy egyenesen hazudik.” Majd végigmentek a kérdőív pontjain, és sorra elismerték, hogy minden pontnak van alapja.

A cáfolat viszont nagyon gyenge lábakon áll. Az 1. pontnál, amely arról szól, hogy Soros évente 1 millió bevándorlót hozna Európába, az a 444 megdönthetetlen ellenérve, hogy az üzletember más alkalommal már 300 ezer bevándorlóról írt. Tehát a Soros által finanszírozott lap szerint a kormány a hibás, amiért az egyik Soros által említett szám helyett egy másik, szintén általa említett számot vett alapul.

Különösen vicces a 444 próbálkozása a kérdőív második, a határkerítés lebontásával kapcsolatos kérdésével. Itt különösen nehéz helyzetbe kerültek a Soros által pénzelt újságírók, hiszen az üzletember kerek perec arról beszélt, hogy „a mi tervünknek a menekültek védelme a célja, és a nemzeti határok jelentik az akadályt”. Azt most hagyjuk is, hogy a liberális lapok szerint nincs Soros-terv, miközben maga Soros ír úgy, hogy „a mi tervünknek”. Ugyanakkor azt, hogy „a nemzeti határok jelentik az akadályt”, nehéz úgy magyarázni, hogy nincs is kerítésbontási szándéka az üzletembernek. A 444 így tesz erre kísérletet: „Az, hogy Soros le akarná rombolni a magyar határkerítést, csak Orbánéknak akadt be, eddigi megnyilvánulásai alapján Soros ugyan elítéli a kerítésépítést, de messze nem ez a magyar menekültpolitikát érintő kritikájának sarokpontja.”

Szintén magyarázattal állt elő a 444 a kérdőív 3., a kötelező kvótákról szóló pontja kapcsán. „Míg tehát a kvótával szemben optimistább Financial Times-cikk 2015. júliusi, a kvótakritikus cikk 2015. szeptember végén született, a magyar határ lezárása, a Keleti-pályaudvarnál tapasztalt krízis és a magyar kormány által röszkei csatának nevezett események után. 2015 szeptemberében a magyar kormány és az egész EU-s közvélemény is sokat változott, így valószínűleg Soros gondolatai is alkalmazkodtak az új körülményekhez. ”Kérdés, hogy vajon mire gondolt a Soros által pénzelt újságíró, amikor a bevándorlásügyben éppen következetességéről ismert magyar kormány véleményváltozásáról írt? Ezzel együtt a magyar nyelv megújításának szándékát és a sorosista véleményburok működését egyszerre illusztrálja a „valószínűleg Soros gondolatai is alkalmazkodtak az új körülményekhez” megfogalmazás.

A 4. kérdésnél, mely szerint „a Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint állami segélyt.” A 444 szerint az, hogy Soros Brüsszelen keresztül arra kötelezné Magyarországot, hogy minden menekültnek fizessen 9 millió forint állami segélyt, konkrét hazugság”, mivel „az EU fizetne befogadott menedékkérőnként ennyit a befogadó tagállamoknak”. Persze azt ők sem tudják letagadni, hogy végül a magyar adófizetőknek is a kasszákhoz kellene járulniuk, ahol valószínűleg nem az érdekelné őket, hogy az EU-nak vagy a magyar államnak kell csengetniük, hanem inkább az, hogy Magyarországtól és tőlük végül a bevándorlók ellátására menne a pénz. Hogy hogyan? Hát magasabb forgalmi adóval és egy jó kis benzinadóval!

A kérdőív 5. pontja szerint „Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.” A kérdőív magyarázatában feltűnik két Soros által pénzelt szervezet, a határzár tiltott átlépése mint bűncselekmény ellen tiltakozó Helsinki Bizottság és az Ahmed H. nevű alakot védő Amnesty International. Nagyon erős ellenérvet hoz a 444, mégpedig azt, hogy „erről a kérdésről a Helsinki Bizottság és az Amnesty International is kifejtette már a véleményét.” Kicsit szégyenlősen fogalmaznak, ami nem is meglepő az Amnesty véleményét látva. Õk Ahmed H.-t azzal védik, hogy nem is kövekkel, hanem „szilárd tárggyal” támadt a magyar rendőrökre, illetve nem a rendőrökre támadt volna, hanem csak „irányukba dobott”. Így már minden világos!

A 6. kérdésnél egyenesen feltűnő egyetértés alakult ki a kormány és a Soros-portál között. Míg a kormány kérdőíve szerint „„A Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen”, addig a 444 azt állítja, hogy „Soros György valóban a nyílt és befogadó társadalmak híve, valóban meggyőződése, hogy a bevándorlók hatékony integrációjával nyerhetnek a nyugati társadalmak, és valóban úgy gondolja, hogy eljárt az idő a nemzetállamok, mint politikai képződmények fölött. Nyelveket és kultúrákat azonban nem akar háttérbe szorítani, az általa vallott filozófiai elveknek épp az a lényegük, hogy a társadalmak attól lesznek hatékonyabbak, ha sokféle meggyőződés, sokféle kultúra képes bennük egymás mellett élni, miközben mind elfogadja a másikat.”

A 7. kérdés bírálatnál azért is volt nehéz helyzetben a 444, mert egyebek mellett a lapjuk eltartásáról szól. A kormány szerint „a Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.” Érdemes ideidézni a kormány magyarázatát is: ”A Soros-terv végrehajtásának legfőbb akadályai azok a kormányok, amelyek kiállnak a nemzeti függetlenség mellett, és fellépnek az illegális bevándorlás ellen. Soros György ma még azért nem tud évente egymillió bevándorlót Európába hozni, mert vannak olyan kormányok, amelyek tiltakoznak ez ellen. A magyar kormány eleget tesz a schengeni megállapodásnak, amikor megvédi a határokat és kerítést épít, így nehezítve a Soros-terv végrehajtását. Soros és több brüsszeli döntéshozó ezért támadja hazánkat. Az Európai Bizottság javaslata szerint azoknak a tagállamoknak, amelyek nem vesznek részt a betelepítési programban, minden bevándorló után 78 millió forintos büntetést kellene fizetniük. (2016/0133. (COD)) Ez akkora összeg, amelyért egy magyar munkavállaló évtizedekig dolgozik.”

Nem meglepő, hogy a 444 munkatársa ennél a pontnál gyakorlatilag leteszi a fegyvert. Ahogy ő fogalmaz, „Ez a kérdés már nem is kérdés, hanem színtiszta politikai kampány. Az Orbán-kormány szerint, ha valaki nyilvánosan kimondja vagy megírja, hogy nem ért egyet azzal, ahogy az Orbán-kormány kezeli a dolgokat, akkor az Orbánék szerint máris politikai támadást intézett ellenük”.

A 444 mögött álló cég egyébként a kiadó tulajdonos-vezérigazgatójának bevallása szerint is „százmilliós nagyságrendű” összeget kapott a Soros György által pénzelt Digital News Ventures nevű cégtől, tehát közvetett módon magától Sorostól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére