Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros kedvenc migránssimogatói átláthatatlanul mûködnek

Nagy Gábor

2017.06.12. 08:28

A Soros György-közeli Migration Aid attól a nemzetietlen tettõl sem riad vissza, hogy a migránssimogatást megideologizálja a Himnusszal. A Magyar Idõk ennek apropóján megpróbált utána járni, hogyan mûködik a migránsbarát szervezet.

Ahogy arról már korábban írtunk, a Migration Aid nevű, Soros-közeli álcivil szervezet nemrég egy plakátkampányba kezdett, melynek fő üzenete a következő:

Nincs Magyarország jövevények nélkül.

A Magyar Idők hétfői számában megpróbált utánajárni a Migration Aidnek, hogy kik és mik is ők valójában – sikertelenül.

Mint írják, a szervezetet, amely 2015-ben egy ideig a Soros György által alapított Közép-európai Egyetemet használta főhadiszállásaként, sem a hazai, sem az angol karitatív szervezetek jegyzékében nem találták meg.

A Migration Aid honlapján 2015-ben egyebek között az állt: a csoport "koordinátorai úgy döntöttek, hogy a nemzetközi tevékenységek hatékonyabb szervezésére a tervezett magyar Migration Aid Egyesület mellett egy új segélyszervezetet hoznak létre, amely a Migration Aid International (MAI) elnevezést kapta. A Migration Aid International bejegyzése a napokban Nagy-Britanniában ún. charityként (nonprofit jogi személyiségként) megtörtént."

A Magyar Idők szerint viszont a hazai civil nyilvántartásban Migration Aid Egyesület nevű szervezet nem szerepel. Sőt, egyelőre Migration Aid Menedékkérőket Segítő Alapítvány sem, amelynek bejegyzése állítólag folyamatban van. Az angol cégjegyzékben ugyanakkor megtalálható a MAI Ltd., amelyet 2015. október 29-ével jegyeztek be – mint máshova nem sorolt egyéb szakmai, tudományos és műszaki tevékenységet folytató társaságot – egy bristoli címre, amely azonos a Duport Associates Ltd.-ével, amely a cégalapítástól kezdve az adóbevallások elkészítésén át egy virtuális brit székhely fenntartásáig mindent vállal, ha az ember a lehető legszemélytelenebbül és legkevésbé nyilvánosan szeretné működtetni vállalkozását.

Az alapító okiratban valóban szerepel, hogy karitatív tevékenységet kívánnak folytatni, az Egyesült Királyság úgynevezett Charity Registerében viszont a Magyar idők hiába próbált nyomára akadni a Migration Aid Internationalnek.

A MAI weblapján nem található utalás arra, hogy pontosan kihez tartoznak az ott megadott magyarországi bankszámlaszámok, és arra sem, hogy hol, illetve hogyan számolnak el az adományokkal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére