Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Soros katonái védelmükbe vették a gender szakot

Tóth Dalma

2018.08.15. 20:30

Tiltakozó levelekkel bombázzák az Emberi Erõforrások Minisztériumát (Emmi).

A Soros-hálózat összefogott és ismét akcióba lendült. Most a gender szak megszűnése miatt sivalkodtak.

Egy rendeletmódosítás-tervezet alapján a jövőben valószínűleg nem indítják majd el a társadalmi nemek tanulmánya szakot, amelyet jelenleg az ELTE-n és a CEU-n oktatnak. Az Emmi a döntést azzal indokolta, hogy a gender szakon „végzettek iránti igény a magyar munkaerőpiacon nem mutatható ki." Rétvári Bence államtitkár a szakkal kapcsolatosan megjegyezte, hogy

a gender ugyanúgy egy ideológia, mint a marxizmus–leninizmus, és a liberálisok ugyanúgy tudománynak akarják láttatni, mint korábban a kommunisták a saját ideológiájukat."

A gender szak várható megszűnése miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma több tiltakozó levelet kapott az elmúlt napokban – írja a Magyar Hírlap. A levélírók többsége nem meglepő módon valamilyen szálon kötődik a Soros-hálózathoz. A levelek is kísértetiesen hasonlítanak egymásra.

Az első levelet olyan személyiségek írták, akik valamilyen módon kötődnek a Soros-hálózathoz. A dokumentum augusztus 13-án jelent meg az academeblog.org-on. Az aláírók között szerepel Joan Wallach Scott, a nemzetközi tiltakozás kulcsfigurája, a Princeton Egyetem professzora és Hank Reichman is, a mintegy 100 éves amerikai szervezet, az American Association of University Professors (AAUP) egyik vezetője. Scott tavaly még előadást is tartott a CEU-n egy nemzetközi konferencia keretein belül. Reichman pedig a tudományos élet képviselőit buzdította arra, hogy írjanak levelet a magyar államfőnek annak érdekében, hogy ne írja alá a CEU-törvényt. Az AAUP kapcsolatba hozható Soros Györgyhöz kapcsolódó szervezetekkel, alapítója a Soros által is támogatott Free Exchange on Campus szerveződésnek. Az idén arra buzdít, hogy a tudományos élet képviselői az Emmit bombázzák leveleikkel a gender studies megóvása érdekében.

Érdekes, hogy szintén a  Princeton Egyetemen oktat az a Kim Lane Scheppele, aki a CEU Gender Studies programjának egykori igazgatója.

Schmidt Mária a 2018-as választást követően írta meg az igazságot a Princeton oktatóiról: 

„Az egykor jobb napokat látott Princeton mára egyike lett azoknak a kampuszoknak, amelyek élen járnak a szólásszabadság korlátozásában, és ezt megfejeli azzal, hogy sorozatban szabadít a diákjaira olyan embereket, mint a ránk szakosodó, igencsak elfogult Scheppele (...) Õk azok, akik hol Soros pénzén, hol önszorgalomból, legtöbbször mindenfajta érvelés, bizonyítás, alátámasztás nélkül tesznek kijelentéseket, persze megfellebbezhetetlenül.”

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsány emberei egymást segítik a zuglói ügyekben

Gyurcsány emberei egymást segítik a zuglói ügyekben

Kétharmad

Karácsony jegyzője a parkolásban sáros MSZP-nek adott tanácsokat.

Negyedmillió migráns él úgy Németországban, hogy már kiutasították

Friss adatok szerint már a 240 ezret is meghaladta azon migránsok száma Németországban, akiknek elutasították a menedékkérelmét, de ennek ellenére az országban maradtak.

Berlusconi Salvinivel és Melonival akarja megerősíteni a Néppártot

Berlusconi Salvinivel és Melonival akarja megerősíteni a Néppártot

Amerika, London, Párizs

Silvio Berlusconi volt kormányfő szeretné, ha az Európai Néppárt (EPP) ismét a jobboldaliakat képviselné.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére