Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros György magyar bírókat akar befolyásolni

Bertha László

2017.12.23. 18:18

Soros György civiljei érzékenyítik a magyar bírákat. A milliárdoshoz köthetõ Nyílt Társadalom Alapítvány által pénzelt Magyar Helsinki Bizottság - az Echo TV Informátor címû mûsorának forrásai szerint - jó kapcsolatot ápol a bírókkal és ügyvédekkel is. Az együttmûködés keretében a Helsinki Bizottság oktatásokat tarthat az igazságszolgáltatás szereplõinek, ahol többek között hangsúlyos pont a Soros-féle migrációs politika is.

A Helsinki Bizottság egy jogvédő szervezet, mégis a magyar bírók egy részének olyan képzéseket, olyan tanfolyamokat szerveznek, ahol a migrációval kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban tartanak előadást. Aztán hirtelen majd a jogvédő, aki előadást tart ügyvédként azzal a bíróval találja magát szemben, akinek előadást tartott és innentől kezdve én szerintem a bírói függetlenség teljes mértékben megkérdőjelezhető és nem is létezik.”

 – mondta Budai Gyula az Echo TV Informátor című műsorának.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke szerint nonszensz, hogy Soros civiljei érzékenyítő tréningek keretein belül akarják befolyásolni a magyar igazságszolgáltatás szereplőit. A milliárdoshoz köthető szervezetek rendre azzal védekeznek, hogy ők politikai véleményt nem fogalmaznak meg, de ezt már számtalan esetben láttuk, hogy nem igaz.

Az 1990-es rendszerváltást követően a magyar bírák nem nyilváníthatnak politikai véleményt, azonban volt erre számtalan példa. Az Informátor rávilágított arra az esetre is, amikor 2006-ban, az akkor még Fővárosi Törvényszék bírójaként dolgozó Cserni János nyílt levélben állt ki Gyurcsány Ferenc mellett. Ugyanez a bíró megalázó írást közölt a fideszes Révész Máriuszról, aki 2006-ben a rendőri támadások áldozata volt.

Hogy mennyire lehetnek függetlenek a bírák és hogyan működik a liberális kettős mérce?

2011-ben rengeteg kritika érte Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal vezetőjét, mert Szájer József, a Fidesz EP-képviselője a férje. Arról viszont sokkal kevesebb szó esik és esett, hogy Majtényi László felesége, a Kúrián bírónő és adott esetben választási ügyekben is dönthet. Ez azt jelenti, hogy Kárpáti Magdolna, Majtényi László – Soros György egyik leghűségesebb magyarországi helytartójának – felesége döntheti el szoros választási eredmények esetén, hogy ki vezetheti az országot.

Az Informátor teljes riportját itt találod.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére