Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

"Soros Istent próbál játszani"

Bertha László

2018.03.04. 11:30

Soros György úgy véli, hogy olyan tekintélye van, ami hiányzik másoknál, így a közéletben nem érzi magát korlátozva. Ennek megfelelõn Istent próbál játszani. Azt gondolja, hogy a társadalmakra rá tudja erõltetni a nézeteit, még olyanokra is, ahová nem tartozik - jelentette ki Frank Füredi egy lengyel lapnak nyilatkozva.

A magyar származású brit szociológussal, Frank Füredivel készített interjút a Gazeta Polska Codziennie című lengyel napilap, melynek központi témája Soros György személye volt.

A lengyel lap azon kérdésére, hogy az amerikai spekuláns miért avatkozott be a Brexit kapcsán Nagy-Britannia belügyeibe, a szociológus úgy válaszolt, hogy sokan vannak Európában, akik úgy gondolják, joguk van „kijavítani” azon polgárok „hibáit”, akik szerintük nem értik az olyan bonyolult dolgokat, mint amilyen a britek kilépése az Európai Unióból.

Ez teljesen oligarchikus, antidemokratikus hozzáállás, a gazdag és a szegény szavazata ugyanannyit ér. Soros kettős mércét alkalmaz. Úgy gondolja, hogy tekintéllyel rendelkezik, ami hiányzik másoknál, így a közéletben sem érzi magát korlátozva. Ezért Istent próbál játszani. Azt is gondolja, hogy a társadalmakra rá tudja erőltetni a nézeteit, még olyanokra is, ahová nem tartozik”

– jelentette ki Frank Füredi, aki szerint erkölcsileg kifogásolható, hogy valaki anyagiak felhasználásával próbál beavatkozni idegen országok belügyeibe.

A Gazeta Polska Codziennie újságírója Soros hívei vonatkozásában felidézte, hogy a milliárdos kritikusait rendszerint antiszemitizmussal vádolják. Ez azonban a brit szociológus szerint banálissá teszi az „antiszemita” szó jelentését, illetve egyszerűen tisztességtelenné teszi a vita folytatását.

Frank Füredi a magyar társadalomban meglévő Soros-kép kapcsán megemlítette, hogy a magyarok azon része, amely azonosul az Európa-párti, posztkommunista elittel, fenntartások nélkül nézi Soros György tevékenységét, míg a nemzeti érzelmű szavazók ellenségesen viszonyulnak hozzá.

A lengyel lapnak adott interjúban a szociológus nyíltan beszélt arról is, amikor 2013-ban meghívták az  „Open Society Youth Exchange” című budapesti találkozóra, melyet az egyik legnagyobb Soros-alapítvány finanszírozott. Füredi elmondása szerint az egyik toleranciáról szóló könyve miatt kapott meghívást, mivel a szervezők azt gondolhatták, hogy közös nézeteket vallanak.

Amikor beszéltem ezen a találkozón, azt éreztem, hogy nem megfelelő helyre kerültem. Azt éreztem, mintha egyedül lettem volna, és olyan emberekhez beszélek, akik bár bólogatnak, de teljesen más a világnézetük”

– mondta a szociológus.

A találkozó kapcsán Frank Füredi egy cikket is írt a The Telegraph című brit lapba, mely óriási visszhangot keltett. A szociológus ebben megemlítette, hogy a vacsora közben Soros emberei azzal dicsekedtek, milyen nagy befolyásuk volt olyan világeseményekre, mint az arab tavasz vagy az ukrán Majdan.

Arra a kérdésre, hogy ezek után megváltozott-e a véleménye Soros Györgyről és a hálózatáról, a magyar származású szociológus azt mondta, hogy már az esemény előtt tudatában volt annak, hogy más gazdag, alapítványokkal rendelkező emberhez hasonlóan Soros is szeret időnként beleavatkozni a politikába.

Ezen tapasztalat után azonban tudatosult bennem, hogy sokkal nagyobb befolyással akarnak bírni a politikára ő és szimpatizánsai. Észrevettem, milyen erőteljesen akarták az alapítványai különböző országokban bevezetni a politikai programjukat. Nehéz megítélni ezen befolyás erejét, az a fontos, hogy ezzel a befolyással rendelkezni akarnak”

– jelentette ki Frank Füredi.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Korlátozza a 888 elérését a kampányban a Facebook

Korlátozza a 888 elérését a kampányban a Facebook

Kinyílott a pitypang

Több olvasónk is jelezte nekünk, hogy a Facebook felületén hiába kedveli és követi a 888.hu-t, alig vagy egyáltalán nem jelennek meg az ott közzétett cikkeink a hírfolyamukban.

A szakértő figyelmeztet: ne engedjék, hogy az ISIS-feleségek visszatérjenek Svédországba

A szakértő figyelmeztet: ne engedjék, hogy az ISIS-feleségek visszatérjenek Svédországba

Amerika, London, Párizs

Jogszabályok híján ugyanis a terrorista-feleségeket nem lehet felelősségre vonni a skandináv országban.

„Sokan próbálnak fellépni a bevándorlásellenes erőkkel szemben, de ez a kísérlet láthatóan megbukott”

A kampányban nyilvánvalóvá vált, hogy Magyarországon egyetlen bevándorlásellenes politikai erő van, ez pedig a Fidesz–KDNP szövetsége – jelentette ki Kovács Zoltán államtitkár.

Bajkai István: Brüsszelnek a külhoni magyarok jogai helyett csak a migránsok fontosak

Bajkai István: Brüsszelnek a külhoni magyarok jogai helyett csak a migránsok fontosak

Csak neked, csak most

A külhoni magyarok jogsérelmeinek az Európai Uniós kezeléséből egyértelműen látszik, hogy a migráció párti erőknek valójában az európai kultúra megszüntetése a végső célja, hiszen az őshonos magyar közösségek által hordozott kulturális sokszínűség megőrzése egyáltalán nem fontos Brüsszelnek – mondta el a 888.hu számára nyilatkozó Bajkai István. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy minél többen elmenjenek és a Fidesz-KDNP listájára szavazzanak, mert a hazai pártok közül csak a kormányzó pártszövetség küzd azért, hogy garanciákkal alátámasztott kisebbségvédelmi eljárások óvják a Kárpát-medence magyar közösségeinek a jogait.

Itt vannak a feketemellényesek!

Itt vannak a feketemellényesek!

Piszkostizenkettő

Illegális migránsok, semmi joguk Európában maradni, de követelik, hogy mégis maradhassanak. Van, amikor a leghíresebb párizsi színházba akarnak betörni, máskor meg elfoglalják a repülőteret.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére