Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros Györggyel szemben kitartunk a határzár mellett

Bertha László

2017.07.18. 19:38

Soros Györggyel szemben Magyarország kitart a határzár mellett, amellyel Európa schengeni határait és az országot is védi, óvja a közbiztonságot és segítséget nyújt a nyugat-európai országokat sújtó terrorista cselekmények megelõzésében - jelentette ki Völner Pál.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Völner Pál azzal összefüggésben beszélt erről, hogy Magyarország megválaszolta az Európai Bizottság legutóbbi felszólítását, amelyben a testület a határőrizettel kapcsolatos szabályozást kifogásolta.

Az államtitkár szerint ez a szabályozás valóban „ellene megy a Soros György által felvetett tervnek, amely évente több százezer migránst kíván betelepíteni Európába”. A kerítés ugyanis fizikailag akadályozza meg bejutásukat az országba, az élőerős védelem pedig a mégis átjutókat visszaszállítja a határra, ahol a tranzitzónában kérvényezhetik a menekültstátuszt.

Ellentétben azzal, amit a jogvédők, embercsempészek és Soros György szeretne elérni, a magyar szabályozás – szigorúan a nemzetközi normákhoz igazodva – csak azokban az esetekben adja meg a menekültstátuszt, amikor valóban abból az országból, ahonnan érkezett a menekült, az életét veszély fenyegeti”

– fogalmazott Völner Pál az MTI beszámolója alapján. Az államtitkár hozzátette, hogy a menekültekről szóló szabályozás pedig szigorúan a genfi egyezmény keretei között vizsgálja azt, hogy szükséges-e megadni a kérelmezőnek ezt a státuszt.

Az államtitkár rámutatott, hogy Szerbia felől még egyetlen bevándorló sem tudta bizonyítani, hogy az életét ott veszély fenyegetné. Felhívta a figyelmet arra, hogy az unió a többi közt azt is vitatja, hogy Szerbia biztonságos ország lenne, de szerinte ez a magyar álláspont védhető, hiszen Szerbia az unióhoz akar csatlakozni, uniós programokban vesz részt, menekültellátó rendszerét pedig az unió támogatja.

Völner Pál „védhetőnek” nevezte a kifogásolt szabályozásnak azt a részét is, amely arra irányul, hogy a menekültek ellátásként nem pénzbeni támogatást kapnak. Hozzátette, a magyar állam a szükségleteiket más formában biztosítja: a tranzitzónán belül vezeték nélküli internet, televízió, a családoknak játszótér is a rendelkezésére áll. Azt egy legutóbbi bizottsági jelentés is megerősítette, hogy a kiskorúakat nem fenyegeti veszély ebben a zónában – jegyezte meg.

Újságírói kérdésre az államtitkár arról is beszélt, vélelmezi, hogy a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárási sorozat folytatódni fog, ezek ugyanis "egy tőről fakadnak". Szerinte mindaddig fennáll majd ez,

amíg nem tudják elfogadni, hogy a nemzeti identitás része az, hogy kikkel akarunk élni.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére