Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Soros Görgy olyan jótevõje Magyarországnak, mint Széchenyi István"

Sümeghi Lóránt

2017.01.16. 11:40

Így nyilatkozott Konrád György az idõs agitátor kapcsán, majd hozzátette, hogy a Németh Szilárd által megfenyegetett civil szerveteknek be kellene perelniük az Orbán-kormányt.

Konrád az atv.hu-nak nyilatkozva ódákat zengett Soros Györgyről, akit Magyarország nagy jótevőjének tart. Szerinte

Soros ugyanazt tette, mint Széchenyi István, a magánvagyonából hatalmas összegeket áldozott az akkori demokratikus ellenzék támogatására."

Majd felidézte, hogy 1978-ban találkozott is az üzletemberrel New Yorkban egy vacsorán, ahol ő javasolta neki – Litván Györggyel és Eörsi Istvánnal egyetértve –, hogy pénzével a közép-európai, a magyar demokratikus ellenzéket segítse. Konrád elmondása szerint a civil azt jelenti, hogy polgár:

ha tehát Orbán és az emberei a civileket támadják, az valamennyiünk elleni támadás, hiszen mindannyian polgárok vagyunk."

Hozzátette, hogy a szólás szabadsága és a szabad véleménynyilvánítás azonban alkotmányos alapjog, ez mindennemű civil szervezetet megillet. Ha az Orbán-kormány formálisan is megkísérli megakadályozni a civil szervezeteket ebbéli jogukban, indokolttá válik beperelni a magyar kormányt a szólásszabadság sérelme miatt – mondta az író, aki szerint ilyen esetben a magyar értelmiségnek a legradikálisabb utat kell választani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére