Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros álciviljeit nagyon kevesen támogatják

888.hu

2017.04.01. 10:28

Alig mérhetõ társadalmi támogatottsággal rendelkeznek Soros György álcivil szervezetei. A honi liberális sajtó mégis piedesztálra emeli a senki által meg nem választott, itthon, senki által nem támogatott szervezeteket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján évekre visszamenőleg elérhetők a magyar emberek adójának egyszázalékos felajánlásából részesülő civil kedvezményezettek listái. Ezek szerint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Transparency és az Amnesty International, a Helsinki Bizottság, valamint a Krétakör együttesen sem kerülnének be a TOP100-ba.

Az adatok alapján, amelyeket a Magyar Idők összegzett, kijelenthető, hogy a magyar adófizetőknek helyén van a józan eszük. Hiszen tavaly például harminc-negyvenezer adófizető jelölte meg kedvezményezettként azokat a szervezeteket, amelyek a Heim Pál kórház fejlesztését, a daganatos és leukémiás gyermekek, valamint a mentőszolgálatok megsegítését tűzték zászlajukra.

Ezzel szemben a TASZ csupán 931 támogatót tudhat maga mögött, ezzel a 185. helyre futott be.

Ám a vicc az egészben az, hogy ez csupán harmada a Tetovált Állatvédők vagy a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány társadalmi bázisának.

Ha ott van Soros pénze, másé nem is kell

A Helsinki Bizottságot szerencsére még ennél is kevesebben támogatják, a lista 713. helyén található kevesebb mint háromszáz támogatóval, a Krétakörrel mindössze negyvenöten osztották meg az adójuk egy százalékát – ez a 8710. helyre volt elég.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elmúlt öt évben némi javulást értek el a liberális jogvédők, azaz a társadalmi presztízsük kismértékben növekedett. A TASZ ugyan 2012-höz képest vesztett néhány főt, de 2016-ra még arra a bravúrra is képes volt, hogy megelőzze az áltudományos Agykontroll Alapítványt, amely két évvel korábban még harmincegy hellyel előzte meg a Soros által is finanszírozott szervezetet.

A fentiek fényében meglepő, hogy a balliberális sajtó, de az érintettek is rendszeresen úgy hivatkoznak magukra, mint „a civilek”, olyan civilek, akiknek a társadalmi támogatottság konvergál a nullához. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére