Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soltész: Tébolyult politikusok vezetik Európát

888.hu

2021.06.26. 16:30

Egy olyan Nyugat-Európa osztja nekünk az igét, amely gazdaságilag még működik, de demokráciájában hanyatló, erkölcseiben pedig romokban lévő földrész – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bökönyben.

 

Soltész Miklós a 90 millió forintból, kormányzati támogatással felújított görögkatolikus templom újraszentelési ünnepségén arról beszélt, hogy a kereszténység kétezer éves történetét rágalmak, vádak és üldözés kísérte, amelyeket ma ellenünk, keresztény magyarok ellen tapasztalunk.

Kifejtette, a gazdasági kérdéseket tekintve nem veszi észre a többi földrész „gyorsvonatként elhúzó szerelvényeit”, emellett pedig „mindenből problémát gyártó, az emberek mindennapjaival nem törődő, tébolyult politikusok vezetik Európát”.

A liberalizmus nevében mindenki ellen – főleg, ha keresztény – diktál, fenyeget, és retorziót követel, ha nem igazodnak az ő álláspontjukhoz, így valójában „liberális diktatúrát működtetnek”

– vélekedett Soltész Miklós.

Elmondta, Nyugat-Európa az igazságot hazugsággal cseréli fel, mert „Istent játszik, és az igazit, az egyetlent, üldözi, gúnyolja és nevetségessé akarja tenni”, valamint át akarja írni a teremtett világ természetre és a természetesre épülő törvényeit.

Egy törpe, erőszakos gazdasági érdekeket kiszolgáló csoport túszként tartja a társadalmakat, a médiát, de még az egyes egyházrészeket is, valamint azokat, akik mellett állítólag kiállnak, de élő pajzsként használják őket „silány, ócska érdekeik és érveik érdekében”

– fogalmazott Soltész Miklós.

Erre nekünk megvan a válaszunk, kötelességünk is kiállni mindenkinek, hívőknek és nem hívőknek egyaránt – szögezte le az ünnepségen az államtitkár. Mint mondta,

tudjuk, hogyan védjük meg gyermekeinket, nem engedünk a zsarolásnak és nem fogadjuk el a rágalmakat, térdre pedig csak Isten, a haza és férfiként asszonyaink elé ereszkedünk.

Megerősítette, szobrokat állítunk egyházi és történelmi nagyjainknak, a templomfelújítási program segítségével pedig 1800 templom épül és újul meg szerte a Kárpát-medencében.

Soltész Miklós Orbán Viktor miniszterelnök a bökönyiekhez írt köszöntését tolmácsolva elmondta, nemcsak erősek, hanem a keresztény kultúra forrásaihoz nyúlnak vissza a magyar görögkatolikus közösséget évszázadokon át megtartó gyökerek.

A keresztény tanítás kultúránk és életmódunk alapja, Isten háza ezért a mi számunkra egyszerre őrhely és találkozási pont, menedék, ahol erőt gyűjthetünk, szimbóluma mindannak, hogy kik vagyunk és hova tartozunk”

– írta a kormányfő.

A helyi görögkatolikus templom rekonstrukciója során elvégezték az imaház teljes belső homlokzati felújítását, valamint korszerűsítették a hűtési és fűtési rendszereit is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A woke-gondolkodás: tartsák be a sokszínűségi kvótákat, de a sportban inkább ne

A woke-gondolkodás: tartsák be a sokszínűségi kvótákat, de a sportban inkább ne

A sokszínűségi kvótákról kérdezték a diákok véleményét, akiknek többsége szerint ezek az előírások felettébb fontosak a munkahelyi és egyetemi felvételinél – ez nem is meglepő, hiszen ez az elv beleillik a haladó gondolkodásba. Amikor azonban a sportra terelődött szó, ott már nem akartak sokszínűségi kvótákat, mert ott szerintük a képességek alapján kell kiválasztani az embereket. Akkor most hogy is van ez?

Márki-Zay Péter nem számíthat jobboldali és kormánypárti szavazatokra

A jobboldaliak bizalmatlanok Márki-Zay Péterrel, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével szemben – derült ki a Századvég Alapítvány októberi, ezer ember megkérdezésével készült kutatásának eredményéből, amelynek megállapításait csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

Orbán Viktor feleségén gúnyolódik egy komcsi, akit még Gyurcsányék is kirúgtak

Orbán Viktor feleségén gúnyolódik egy komcsi, akit még Gyurcsányék is kirúgtak

Nem pontosan érthető, hogy valakinek miért támad kedve gúnyolódni Orbán Viktor feleségén, Lévai Anikón. Ráadásul olyan primitív módon, hajánál fogva előrángatott apropóval, ahogy azt Takács István, a Demokratikus Koalíció elődje, a Demokrata Párt alapítója tette Facebook-posztjában.

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Úgy hiszem, az LMBTQ-propaganda lassan a filmek műfaji sajátosságaiba is bele fog szólni.

Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottság a zöldítés terheit a lakossággal fizettetné meg

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bár az EB mindent a klímapolitikának rendelne alá, de többek között Magyarországtól is visszatartja a helyreállítási alap forrásait, amelyeket éppen a klímacélok teljesítésére fordítanánk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére