Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sokan jelentkeznek határvadásznak

Bertha László

2016.09.27. 12:08

Már több mint ezren jelentkeztek határvadásznak a rendõrség szeptember elején indult toborzásán - mondta Kontrát Károly államtitkár.
BUDAPEST, 12:08

Már több mint ezren jelentkeztek határvadásznak a rendőrség szeptember elején indult toborzásán – mondta Kontrát Károly államtitkár.

A belügyminisztérium parlamenti államtitkára a budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a magyar határvédelemnek fel kell készülnie egy a korábbinál is nagyobb migrációs nyomás kivédésére, ezért született döntés arról, hogy 3 ezer fővel növelik a rendőrség állományát.

Kontrát Károly leszögezte, hogy a „veszély nem múlt el”, így azt sem lehet kizárni, hogy a korábbiaknál is nagyobb néptömeg indul el Magyarország felé. Törökországban jelenleg 3 millió, Líbiában egymillió, Egyiptomban pedig 5 és fél millió migráns várakozik, és Magyarország nem tudta elérni, hogy az uniós tagállamok közös erővel védjék meg a schengeni külső határokat.

Az államtitkár elmondta, hogy a rendőrség folyamatosan toborozza a határvadászokat, a képzés után pedig igen nagy az érdeklődés:

eddig 4515-en érdeklődtek és 1077-en már jelentkeztek is a képzésre, átlagéletkoruk 28 év.

A rendőrség folytatja a toborzást a Facebookon, a Twitteren, de lehet érdeklődni telefonon is. Ezen a héten Békéscsabán, Győrben, Budapesten, Tökölön, Balatonalmádiban és Nagyrédén toboroznak a rendőrök.

A felvettek az első két hónapban a rendvédelmi alapismereteket sajátítják el, ebben az időszakban bruttó 150 ezer forintot kereshetnek, utána pedig négy hónapos őr- és járőrtársi képzésen vesznek részt, erre az időszakra már bruttó 220 ezer forintos illetmény jár nekik, emellett kaphatnak nyelvvizsga-, éjszakai és készenléti pótlékot, a túlóraszolgálatért külön juttatást, valamint évi 200 ezer forintos cafeteriát, lakhatási támogatást, ruhapénzt, utazási kedvezményt és kedvezményes mobiltarifát.

Kontrát Károly az MTI-nek arra a kérdésére, hogy tartható-e a korábban vázolt ütemterv, amely szerint az első képzések már novemberben elindulnak, az államtitkár azt mondta, a rendőrség megteremtette annak feltételeit, hogy elindulhassanak az első képzések.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére