Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soha nem látott káosz uralkodik az ellenzéki térfélen

Tóth Dalma

2018.03.21. 08:58

A nagy ellenzéki összefogás érdeklõdés hiányában elmaradt.

Sem az összefogás, sem a róla szóló vita nem kedvez az ellenzéki pártoknak, ennek hatására csökken a támogatottságuk – jelentette ki az ellenzéki tárgyalások kapcsán Deák Dániel politológus az M1 szerda reggeli műsorában.

Az ellenzéki pártok közül az MSZP van a legnagyobb bajban, mert elvesztette domináns szerepét. Ugyanakkora a támogatottsága, mint a DK-nak és az LMP-nek. Ezért az MSZP érdeke leginkább az összefogás – tette hozzá.

Kitért arra is, az hogy az LMP 2014-ben bejutott a parlamentbe, tavaly év végén pedig a támogatottsága megközelítette a 10 százalékot. Ez szerinte annak volt köszönhető, hogy a párt kiállt az önállósága mellett.

Az ellenzéki oldalon megszámlálhatatlan törésvonal van, ez is azt mutatja, hogy az "ellenzéki alakulat" nem egy kormányváltó, kormányzásra képes erő. Soha nem látott káosz uralkodik az ellenzéki térfélen – jegyezte meg.

A hétvégén próbált egyezségre jutni egymással az MSZP-P-DK, az LMP, az Együtt és a Jobbik, de annyira egymásnak estek, hogy szinte biztos, hogy nem lesz összefogás az ellenzék pártjai között.

A legérdekesebb történés az egyeztetéssel kapcsolatosan az volt, hogy az LMP-s Vágó Gábor azzal vádolta meg Gyurcsány Ferencet, hogy részeg volt a tárgyaláson. A DK elnöke ezt kikérte magának és úgy döntött, hogy "jogi elégtételt vesz" Vágón, azaz beperli.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére