Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

SkyNews: Újabb pofon a kvótanépszavazás a gyengélkedõ EU-nak

Sümeghi Lóránt

2016.10.02. 16:58

A SkyNews nevû brit hírcsatorna szerint a liberalizmus lehet az abszolút vesztese a Magyarországon, vasárnap megrendezett uniós kényszerbetelepítésrõl szóló népszavazásnak.

A SKY News nevű brit hírcsatorna szerint a liberalizmus lehet az abszolút vesztese a Magyarországon, vasárnap megrendezett uniós kényszerbetelepítésről szóló népszavazásnak.

A patinás hírközlő csatorna online tudósítása szerint a magyarországi referendum nem magáról az unióból való kilépésről szól, hanem sokkal inkább arról, hogy 

a Brexithez hasonlóan, felfedje a kontinentális szinten elhibázott uniós politikának a hibáit."

A SkyNews hasábjaiban arra emlékeztet: az igennel szavazók száma feltehetően el fog törpülni a nemekkel szavazók számához mérten, amely azt jelenti, hogy

ha eléri, ha nem a népszavazás az érvényességi küszöböt, maga a kvótanépszavazás hatalmas pofon lehet a már eleve gyengélkedő Európai Unió számára."

A brit közszolgálati csatorna szerint politikailag több szempontból is következményeket rejt magában a magyar kvótanépszavazás, amely Orbán Viktor elmondása szerint

a meg nem választott, liberális elit helyett visszaadhatja a mindennapi európaiak kezébe a döntés lehetőségét."

Az legnagyobb orosz hírcsatorna tudósítása szerint hatalmas fölénnyel fognak nyerni a "nemek" az itthoni népszavazáson. Az RT megemlíti, hogy ahelyett, hogy az eleve elátkozott "igen" mellett kampányolnának a szinte reménytelen helyzetben lévő magyar baloldali pártok, inkább fedezékbe vonultak, és a bojkott mellett foglaltak állást. A hírcsatorna hozzáteszi, hogy a vasárnapi kvótanépszavazás – részvételi arányoktól függetlenül – hatalmas szimbolikus fegyverként használható az Európai Unióval szemben, amennyiben elsöprő győzelmet aratnak a kvótára nemmel szavazók.

A brit konzervatív hírlap szerint a magyarok egyöntetűen vissza fogják utasítani a Brüsszel által, az országra erőltetett kvótákkal kapcsolatos tervezetet a ma megrendezésre kerülő népszavazás keretében. A lap szerint a kormány úgy gondolja, ez az egyetlen módja annak, hogy érdemi minőségben üzenhessen az uniós döntéshozóknak, hogy 

a kvótát ne lehessen Magyarországra erőltetni."

A hírügynökség szerint ha érvényes lesz a népszavazás, akkor az komoly törést jelenthet az Európai Unió számára, amely most próbálja egységesíteni magát a menekültügy tekintetében. Hozzáteszi, a magyar miniszterelnöknek segített a menekültügy, a legutóbbi közvélemény-kutatási adatok szerint erősen növekedett a kormánypártok támogatottsága. 

A londoni székhelyű világhírügynökség tudósítása szerint az elsöprő számú "nemek" minden kétséget kizáróan meg fogják erősíteni Orbán Viktor pozícióját Brüsszellel szemben. A Reuters hozzáteszi, hogy a magyar kormányfő népszerűsége nemcsak hazai szinten, hanem nemzetközi viszonylatban is megnőtt, köszönhetően határozott kiállásának, amely Európa határainak védelmét helyezte előtérbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére