Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Simicskó: a liberálisok a nemzettudatot akarják eltüntetni

Tóth Dalma

2018.07.02. 09:00

Simicskó István jelenleg kormánybiztosként tevékenykedik, a Magyar Idõknek adott interjújában pedig többek között arról beszélt, hogy milyen feladattal bízta meg Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök úr a hazafias és honvédelmi nevelés megerősítését bízta rám"

mondta Simicskó István, majd hozzátette, hogy nagy kihívások elé állították, de örömmel vállalta a feladatot.

Ebben a globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék"

– folytatta. Megjegyezte, hogy a gyerekeket alapvetően egészséges nemzettudatra kell nevelni, "ami azzal kezdődik hogy tisztában vagyunk a saját nemzeti közösségünk értékeivel, tehát értékrendet tudunk átadni nekik." Elgondolkodtatónak nevezte, hogy a legtöbb iskolás diák alig tud nemzeti értékeink vagy a hungarikumok közül valamit is megnevezni, pedig az ilyen típusú közismereti, értékalapú oktatásra is szükség van. A hazafias nevelés kulcsfontosságú a magyarság megmaradása szempontjából – tette hozzá.

A kormánybiztos egyik legnagyobb feladata, hogy az oktatásba integrálja a honvédelmet, a nemzettudatot. Hangsúlyozta, hogy mindez azért is fontos, mert a mai világban nagy problémát jelenthet, ha egy közösségnek nincs rendben az értékrendje, nincs kötődése a hazájához.

Elgondolkodtató, hogy ma, ha valaki nemzetben gondolkodik, akkor azonnal »lenacionalistázzák«. Ez a liberális folyamat a nemzettudatot akarja eltüntetni"

– mondta. Kiemelte, hogy "ha egészséges nemzettudatunk van, az nem azt jelenti, hogy mi nacionalisták vagyunk és másokat lenézünk, sőt éppen az ellenkezőjét, a kölcsönös tisztelet kultúráját erősítjük."

Simicskó István honvédelmi miniszteri tevékenysége egybeesett az illegális migráció elleni küzdelemmel, a déli határzár megépítésével, ami jelenleg is Magyarország biztonságának forrása.

Olyan honvédséget kezdett el felépíteni, amely a jövő kihívásaira is válaszokat tud adni, ezért született meg a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program. Ez mindenképpen képességnövekedést, technikai modernizációt és nyilván a katonák megbecsülését, a honvédség megtartóképességét erősíti, amelynek köszönhetően növekszik Magyarország biztonsága – mesélte. Minisztersége során elkezdték kiépíteni a kadétrendszert, a tartalékosrendszert új alapokra helyezték, illetményt emeltek, és az életpályamodell kidolgozásán fáradoztak.

Nincs még egy olyan foglalkozás, ahol esküben fogadják meg: a hazájukért az életüket is képesek feláldozni"

– mondta a katonákról Simicskó István. Szerinte utódja, Benkő Tibor is remekül helyt fog állni honvédelmi miniszterként. Munkásságához sok sikert kívánt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére