Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Simicskó: a liberálisok a nemzettudatot akarják eltüntetni

Tóth Dalma

2018.07.02. 09:00

Simicskó István jelenleg kormánybiztosként tevékenykedik, a Magyar Idõknek adott interjújában pedig többek között arról beszélt, hogy milyen feladattal bízta meg Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök úr a hazafias és honvédelmi nevelés megerősítését bízta rám"

mondta Simicskó István, majd hozzátette, hogy nagy kihívások elé állították, de örömmel vállalta a feladatot.

Ebben a globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék"

– folytatta. Megjegyezte, hogy a gyerekeket alapvetően egészséges nemzettudatra kell nevelni, "ami azzal kezdődik hogy tisztában vagyunk a saját nemzeti közösségünk értékeivel, tehát értékrendet tudunk átadni nekik." Elgondolkodtatónak nevezte, hogy a legtöbb iskolás diák alig tud nemzeti értékeink vagy a hungarikumok közül valamit is megnevezni, pedig az ilyen típusú közismereti, értékalapú oktatásra is szükség van. A hazafias nevelés kulcsfontosságú a magyarság megmaradása szempontjából – tette hozzá.

A kormánybiztos egyik legnagyobb feladata, hogy az oktatásba integrálja a honvédelmet, a nemzettudatot. Hangsúlyozta, hogy mindez azért is fontos, mert a mai világban nagy problémát jelenthet, ha egy közösségnek nincs rendben az értékrendje, nincs kötődése a hazájához.

Elgondolkodtató, hogy ma, ha valaki nemzetben gondolkodik, akkor azonnal »lenacionalistázzák«. Ez a liberális folyamat a nemzettudatot akarja eltüntetni"

– mondta. Kiemelte, hogy "ha egészséges nemzettudatunk van, az nem azt jelenti, hogy mi nacionalisták vagyunk és másokat lenézünk, sőt éppen az ellenkezőjét, a kölcsönös tisztelet kultúráját erősítjük."

Simicskó István honvédelmi miniszteri tevékenysége egybeesett az illegális migráció elleni küzdelemmel, a déli határzár megépítésével, ami jelenleg is Magyarország biztonságának forrása.

Olyan honvédséget kezdett el felépíteni, amely a jövő kihívásaira is válaszokat tud adni, ezért született meg a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program. Ez mindenképpen képességnövekedést, technikai modernizációt és nyilván a katonák megbecsülését, a honvédség megtartóképességét erősíti, amelynek köszönhetően növekszik Magyarország biztonsága – mesélte. Minisztersége során elkezdték kiépíteni a kadétrendszert, a tartalékosrendszert új alapokra helyezték, illetményt emeltek, és az életpályamodell kidolgozásán fáradoztak.

Nincs még egy olyan foglalkozás, ahol esküben fogadják meg: a hazájukért az életüket is képesek feláldozni"

– mondta a katonákról Simicskó István. Szerinte utódja, Benkő Tibor is remekül helyt fog állni honvédelmi miniszterként. Munkásságához sok sikert kívánt.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Csaknem 320 ezer ajánlóívet adtak ki a választási irodák az első nap

A választási irodák szombaton, a kampány első napján 318 859 ajánlóívet adtak ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választásán indulni szándékozó jelölteknek, jelölőszervezeteknek – közölte a Nemzeti Választási Iroda.

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket az Amazonas vidékén

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket az Amazonas vidékén

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket szombaton az Amazonas vidékének mintegy három hete lángoló dzsungelében a hivatalos adatok szerint.

Elcsalta az AfD-re leadott szavazatokat egy német számlálóbiztos

Elcsalta az AfD-re leadott szavazatokat egy német számlálóbiztos

Választási csalás gyanúja miatt nyomoz egy szavazatszámláló ellen a potsdami államügyészség. A fiatal férfi a bevándorlásellenes AfD-re leadott szavazatokat szándékosan a Zöldekhez számolta.

Egyre gyakrabban pusztítják a keresztény sírokat

Egyre gyakrabban pusztítják a keresztény sírokat

Aggasztó adatok kerültek nyilvánosságra, egyre több keresztény sírt gyaláznak meg világszerte, melyek mögött a fokozódó keresztényellenesség áll.

Már érkezett is megrendelés a magyar repülőgépre

Már érkezett is megrendelés a magyar repülőgépre

Megrendelték az első példányt a Magnus Aircraft Zrt. pécs-pogányi repülőtéren lévő gyárában készülő, magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépeiből.

A kormánypártok építkezést, az ellenzék békétlenséget kínál

A kormánypártok építkezést, az ellenzék békétlenséget kínál

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke komoly indulatokra és hazugságokra számít az ellenzéki pártoktól a most kezdődő kampányidőszakban.

Publik Ligája: Fodor-Horváth vs. Bayer

Publik Ligája: Fodor-Horváth vs. Bayer

Publik Ligája második forduló: Fodor-Horváth Zsófia vs. Bayer Zsolt versenyez a „foci” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére