Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Simicskáék cége volt az Elios tulajdonosa

Bertha László

2018.01.20. 09:58

A Magyar Idõk információi szerint Simicska Lajos zászlóshajója, a Közgép Zrt. egy vállalkozáson keresztül többségi tulajdonnal rendelkezett az Elios Innovatív Zrt.-ben abban az idõszakban, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF vizsgált.

A The Wall Street Journal című amerikai lap néhány órával azt követően, hogy Áder János köztársasági elnök április 8-ára kiírta az országgyűlési választásokat, arról jelentetett meg cikket, hogy „az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel” az Elios által 2009 és 2015 között elnyert uniós pályázatokkal összefüggésben.

A Magyar Idők szerint eddig azonban csak részinformációk jelentek meg a közvilágítási projektben részt vevő Elios tulajdonosi hátteréről.

Egyik sajtóorgánum sem felejtett el említést tenni (...) arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István éveken keresztül – 2015-ig – érdekelt volt a társaságban. Azt a tényt azonban, hogy 2012 elejétől 2013 nyaráig lényegében a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép akarata érvényesült a társaságban, nem verték nagy dobra”

– írja a lap.

A cégbírósági adatok alapján 2012. február 3-án az Elios Zrt.-ben tulajdonosként bukkant fel az E-OS Zrt., és 2013. június 3-ig birtokolta a részvények többségét. Az E-OS tulajdonosa pedig 2010 óta nem más, mint a Közgép, ráadásul az E-OS egy speciális jogosítvánnyal rendelkező tagot delegált az Elios igazgatóságába, akinek a lap szerint „beszámolási kötelezettsége volt a Közgép, vagyis Simicska felé”.

A Magyar Idők emlékeztet, hogy az OLAF a 2014-es országgyűlési választások előtt is vizsgálta a közvilágítási projektet, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást indított, amelyet bűncselekmény hiányában szüntetett meg. A közvilágítási pályáztatás kereteit még a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány idején dolgozták ki, és az OLAF ezeket a tendereket „szedte ízekre”, immár másodszor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére