Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megállapodott néhány ügyben a főváros és a kormány

888 / MTI

2020.10.15. 20:30

A kormányoldal értékelése szerint sikeres volt a budapestiek szempontjából a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülése – mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a tanácskozást követő sajtótájékoztatón.

Fürjes Balázs közölte:

az ülésen rögzítették, a kormány odaadja a fővárosnak a korábban megígért hatmilliárd forintot a Lánchíd felújítására, ha a főváros vállalja, hogy a híd 18 hónapnál hosszabb ideig nem lesz lezárva. A pénzt akkor utalják majd, ha már csak ez az összeg hiányzik.”

Egyetértettek továbbá a pesti rakpartok megújításában, továbbá megállapodtak abban, hogy a rozsdaövezetek kijelölésénél véleményezési jogot kap a főváros. Emellett Budapest átadja a gödöllői HÉV és a 2-es metró összekötéséről szóló, már elkészült terveket, és a feladatot átveszi a kormányzat.

Ugyancsak megállapodtak abban, hogy kormányzati finanszírozásban megépül a budai fonódó villamoshálózat Műegyetem rakparti szakasza”

– mondta el az államtitkár, aki közölte azt is: nem született megállapodás a nagykörúti forgalmi rendről és a Liget fejlesztéséről.
Fürjes Balázs annak kapcsán, hogy a kormány kész átvállalni fejlesztéseket a fővárostól, azt mondta: bíznak benne, hogy a javaslatot részben vagy egészben elfogadja majd a fővárosi önkormányzat.

A kormány semmiképp nem támogat adóemelést, megszorításokat és Budapest eladósítását. Helyette a főváros tehermentesítését, közösen meghatározott fővárosi fejlesztések átvállalását és kormányzati finanszírozását javasolták a főpolgármesternek. Ez bővítené a főváros költségvetési mozgásterét – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére