Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sheridan: „Orbán és a fasizmus két nagyon távoli dolog”

Sümeghi Lóránt

2019.07.23. 13:00

Greg Sheridan, Ausztrália egyik legnagyobb tekintéllyel rendelkező veterán újságírója szerint Orbán Viktornak semmi köze a fasizmushoz, hiába próbálják a liberálisok ezzel megbélyegezni.

Sheridan, aki nemrég Budapesten járt, hosszú írásában kifejti, dacára annak, hogy a nemzetközi liberálisok folyton-folyvást arról panaszkodnak, hogy Orbán Viktor fasiszta, ő a nálunk töltött idő alatt ennek jelét sem látta. Mint írja,

a fasiszta vezetők a személyi kultuszt erőltetik, nem? Ugyanakkor én nem láttam Orbánról szobrokat Budapesten, semmilyen [hozzá köthető] emlékhelyet, és a támogatói is ugyanolyanok, mint minden más kormány támogatói.

Írásában egyúttal felháborodásának is hangot adott, miután egy hónappal ezelőtt a The Atlantic Monthly hasábjain Franklin Foer liberális kolumnista a magyar miniszterelnököt Pol Pothoz és Joszif Sztálinhoz hasonlította. Sheridan ezzel kapcsolatban szarkasztikusan csupán azt írta:

ez komoly?

Meglátása szerint Orbán Viktor és kormánya elképesztően sikeres, dacára annak, hogy „az ezeréves történelemmel rendelkező Magyarország megszenvedte 1990-ben a kommunizmus utáni időket.” Sheridan állítását számokkal is alátámasztja:

tavaly Magyarországon 5 volt, idén pedig 4 százalék feletti lesz a gazdasági növekedés, a munkanélküliség 3 százalékkal csökkent, míg 2010-hez képest az 53 százalékos foglalkoztatottsági ráta 70-re nőtt, miközben a bérek csak tavaly mintegy 10 százalékkal növekedtek.

Orbán egyik legnagyobb sikerét abban látja, hogy az alig 10 milliós lakosságú országban 8 év alatt csaknem 800 ezer új munkahelyet teremtett, ami elképesztő teljesítmény. Mindemellett Sheridan úgy gondolja, a közép-európai országok – élükön Magyarországgal – az unió tagjai akarnak maradni, de

már nem kezelik szentírásként a nyugat-európaiak tanácsát.

Mint írja, már nem akarnak megfelelni a balliberális konszenzus előírásainak, és attól, hogy uniós tagok, még nem akarják feladni az önrendelkezésüket.

Világsajtó: hatalmas győzelmet aratott Orbán Viktor

Korábban megírtuk, az Index szerint Orbán Viktor nem lehet elégedett az 52 százalékos eredményével, a HVG pedig úgy látja, hogy hiába a nagyarányú győzelem, az ország megosztott és a kormány pedig el van bizonytalanodva. A gond csupán az, hogy még az amúgy Magyarországgal korántsem elfogulatlan brit és francia hírügynökségek sem mertek ekkora hazugságokat leírni, hiszen [...]

Ez pedig azzal jár, hogy Orbánék kezében maradt a határaik ellenőrzése, ennek fényében kijelenthetik, hogy nem akarnak nagy mennyiségű bevándorlót befogadni a Közel-Keletről és Afrikából. Továbbá explicit módon kijelentették, hogy az európai demokrácia pillérét a keresztény értékek adják, elhatárolódva az egyre intoleránsabb, szekularista nyugat-európai ortodoxiától. Sheridan hozzáteszi, hogy

miközben tiszteletben tartja a melegek jogait – amikor itt voltam, épp a Pride zajlott –, addig kormányzati szinten nem hajlandó átvenni az LMBTQ-agendát, és a házasságra továbbra is egy nő és egy férfi között megköttetett szövetségként tekint.

Végezetül megjegyzi, ezekkel – a józan ész keretein belül – természetesen vitába lehet szállni, de az biztos, hogy ezen felsoroltak mindegyike nélkülözi a fasizmust.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Megdöbbentő számok: a német lakosság negyede migrációs háttérrel rendelkezik

Meghaladta a 25 százalékot az úgynevezett migrációs hátterű lakosság aránya Németországban tavaly a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdai adatai szerint.

Salvini ellen szövetkezik a bevándorláspárti olasz baloldal

Salvini ellen szövetkezik a bevándorláspárti olasz baloldal

Az eddig ellenzékben levő balközép Demokrata Párt (PD) teljes körű felhatalmazást adott a főtitkár Nicola Zingarettinek, hogy megkezdje a kormányalakítási egyeztetést az eddig koalícióban kormányon lévő, szélsőbaloldali Öt Csillag Mozgalommal.

Újabb magyar rendőri kontingens indult Európa határainak védelmére

Újabb magyar rendőri kontingens indult szerdán Szerbiába és Észak-Macedóniába, ahol a határok őrzésében segítenek majd – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Kína továbbra is elutasítja az azonos neműek házasságát

Kína jogi álláspontja szerint a házasság továbbra is egy férfi és egy nő köteléke – szögezte le egy kínai parlamenti szóvivő szerdán, kizárva, hogy Peking kövesse Tajvant az azonos neműek házasságának engedélyezésében.

Kiskorú lányokat erőszakoltak meg egy svéd fesztiválon, nem ez volt az első eset

Kiskorú lányokat erőszakoltak meg egy svéd fesztiválon, nem ez volt az első eset

Rajtuk kívül tucatnyian jelentették, hogy ismeretlenek zaklatták őket.

Tarlós: Karácsony felkészületlen és szavahihetetlen

Tarlós: Karácsony felkészületlen és szavahihetetlen

A harmadik ciklusára készülő kormánypárti főpolgármester szerint az egyetlen közös ellenzéki főpolgármester-jelöltről szóló elképzelés összeomlott. A városvezető felkészületlennek nevezte az ellenjelölteket, köztük Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét az M1 szerda reggeli műsorában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére