Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sheridan: „Orbán és a fasizmus két nagyon távoli dolog”

Sümeghi Lóránt

2019.07.23. 13:00

Greg Sheridan, Ausztrália egyik legnagyobb tekintéllyel rendelkező veterán újságírója szerint Orbán Viktornak semmi köze a fasizmushoz, hiába próbálják a liberálisok ezzel megbélyegezni.

Sheridan, aki nemrég Budapesten járt, hosszú írásában kifejti, dacára annak, hogy a nemzetközi liberálisok folyton-folyvást arról panaszkodnak, hogy Orbán Viktor fasiszta, ő a nálunk töltött idő alatt ennek jelét sem látta. Mint írja,

a fasiszta vezetők a személyi kultuszt erőltetik, nem? Ugyanakkor én nem láttam Orbánról szobrokat Budapesten, semmilyen [hozzá köthető] emlékhelyet, és a támogatói is ugyanolyanok, mint minden más kormány támogatói.

Írásában egyúttal felháborodásának is hangot adott, miután egy hónappal ezelőtt a The Atlantic Monthly hasábjain Franklin Foer liberális kolumnista a magyar miniszterelnököt Pol Pothoz és Joszif Sztálinhoz hasonlította. Sheridan ezzel kapcsolatban szarkasztikusan csupán azt írta:

ez komoly?

Meglátása szerint Orbán Viktor és kormánya elképesztően sikeres, dacára annak, hogy „az ezeréves történelemmel rendelkező Magyarország megszenvedte 1990-ben a kommunizmus utáni időket.” Sheridan állítását számokkal is alátámasztja:

tavaly Magyarországon 5 volt, idén pedig 4 százalék feletti lesz a gazdasági növekedés, a munkanélküliség 3 százalékkal csökkent, míg 2010-hez képest az 53 százalékos foglalkoztatottsági ráta 70-re nőtt, miközben a bérek csak tavaly mintegy 10 százalékkal növekedtek.

Orbán egyik legnagyobb sikerét abban látja, hogy az alig 10 milliós lakosságú országban 8 év alatt csaknem 800 ezer új munkahelyet teremtett, ami elképesztő teljesítmény. Mindemellett Sheridan úgy gondolja, a közép-európai országok – élükön Magyarországgal – az unió tagjai akarnak maradni, de

már nem kezelik szentírásként a nyugat-európaiak tanácsát.

Mint írja, már nem akarnak megfelelni a balliberális konszenzus előírásainak, és attól, hogy uniós tagok, még nem akarják feladni az önrendelkezésüket.

Világsajtó: hatalmas győzelmet aratott Orbán Viktor

Korábban megírtuk, az Index szerint Orbán Viktor nem lehet elégedett az 52 százalékos eredményével, a HVG pedig úgy látja, hogy hiába a nagyarányú győzelem, az ország megosztott és a kormány pedig el van bizonytalanodva. A gond csupán az, hogy még az amúgy Magyarországgal korántsem elfogulatlan brit és francia hírügynökségek sem mertek ekkora hazugságokat leírni, hiszen [...]

Ez pedig azzal jár, hogy Orbánék kezében maradt a határaik ellenőrzése, ennek fényében kijelenthetik, hogy nem akarnak nagy mennyiségű bevándorlót befogadni a Közel-Keletről és Afrikából. Továbbá explicit módon kijelentették, hogy az európai demokrácia pillérét a keresztény értékek adják, elhatárolódva az egyre intoleránsabb, szekularista nyugat-európai ortodoxiától. Sheridan hozzáteszi, hogy

miközben tiszteletben tartja a melegek jogait – amikor itt voltam, épp a Pride zajlott –, addig kormányzati szinten nem hajlandó átvenni az LMBTQ-agendát, és a házasságra továbbra is egy nő és egy férfi között megköttetett szövetségként tekint.

Végezetül megjegyzi, ezekkel – a józan ész keretein belül – természetesen vitába lehet szállni, de az biztos, hogy ezen felsoroltak mindegyike nélkülözi a fasizmust.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Vírushíradó: karnyújtásnyira vagyunk a 6 millió fertőzöttől

Vírushíradó: karnyújtásnyira vagyunk a 6 millió fertőzöttől

A friss adatok szerint így alakult a járvány terjedése a világon.

Egy közös szelfire mindig van idő

Újabb fotóval jelentkezett Orbán Viktor a Facebook-oldalán.

Óvatosabban a nácizással Főpolgármester úr!

Óvatosabban a nácizással Főpolgármester úr!

Emlészünk még mit mondott Karácsony Gergely tavaly a zsidók listázásáról?

Megint a gyerekeiket használják fel a migránsok

A Nagy-Britanniába tartó migránsok azzal fenyegetőznek, hogy a tengerbe vetik magukat és gyerekeiket.

7:59 – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei!

7:59 – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei!

Orbán Viktor miniszterelnök új nemzeti konzultációt jelentett be, Karácsony Gergelytől csak nácizásra futotta, Gyurcsányék hozták a formájukat.

Felkészül a követkető Farkas Bertalan?

Felkészül a követkető Farkas Bertalan?

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Unió űrtevékenységért felelős minisztereinek videokonferenciáján vett részt.

Megelevenedett a Majmok bolygója Indiában

Megelevenedett a Majmok bolygója Indiában

Egy csapat majom támadt egy egészségügyi dolgozóra és elragadta tőle négy koronavírusos beteg vérmintáit.

Régi bűnnek hosszú az árnyéka

Régi bűnnek hosszú az árnyéka

Az Alapjogokért Központ a második Orbán-kormány megválasztásának 10 éves évfordulóján elsőként az „Őszinteség” elnevezésű tanulmányát mutatta be.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére