Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Semmit sem lehetett kérdezni” Orbán Viktortól, mégis három óráig tartott a miniszterelnöki kormányinfó

Horváth K. József

2020.01.09. 20:00

Nagy bajban lehetett az ellenzéki média Orbán Viktor mai Kormányinfójával kapcsolatban. Hiába akarták ugyanis úgy beállítani a dolgot, hogy semmit nem lehetett kérdezni a miniszterelnöktől, a közel háromórás intenzív kérdés-felelet önmagában cáfolta ezeknek az állításokat.

Bár az ellenzék nagyágyúi az RTL Klubtól kezdve az ATV-n, az Indexen át egészen a HVG-ig aktívan jelen voltak a sajtótájékoztatón, amely orgánumok fel is tehették a DK-s indíttatású kérdéseiket, a Demokratikus Koalíció ennek ellenére a Karmelita kolostor elé külön cirkuszt szervezett, hogy a kormányfő sajtóeseményéről magára tudja irányítani a közfigyelmet. A megfogalmazott kérdéseivel azonban ez egyáltalán nem sikerült, mert csak az ezerszer lerágott csontokat tudták az újságírók elé dobni. Előjöttek a lerágott csontjukkal, az unásig firtatott családi pótlék állandóságával, miközben az Orbán-kormány olyan gigantikus családtámogatási rendszert adott az embereknek, hogy még DK-s lendülettel is nehéz lenne lerombolni.

Megemlékeztek a klímakatasztrófáról is, gúnyolódva azon, hogy sokan joggal klímahisztiként beszélnek róla. Egyszerűen azért, mert a Karácsony-féle városvezetés hiába hirdetett klímavészhelyzetet, abból nem érzett senki semmit, s még egy jó darabig nem is fog. Piszkálódni akartak azzal a kérdéssel is, hogy milyen érzés Orbán Viktornak a leggazdagabb magyarnak lenni. Nos, azt ők is tudják, hogy ez esetben is az a helyzet, hogy már a kérdés sem igaz, mégis tolják rendületlenül, hátha ezzel ellenszenvet tudnak gerjeszteni Orbán ellen. A miniszterelnök vagyonnyilatkozata tudvalevően évről évre pontos, az ellenkezőjének bizonyítása még Gyurcsány miniszterelnöknek sem sikerült anno, de magának Gyurcsánynak a milliárdjai eredetéről soha nem hangzik el egyetlen kérdés sem.

A Hírklikknek rosszul esett, hogy az újságírók úgymond készségesek voltak, pedig szavai szerint sok „ballibsi” is kérdezhetett. Nehezményezték, hogy nem kérdezték a kormányfőt Iványi Gáborról és az egyházáról, vagy például Siklósi Beatrix kinevezéséről. Erről azonban végképp nem Orbán Viktor tehetett. Nem kérdezték, nem kérdezték.

A Kormányinfó annak ellenére sikerült ilyen zökkenőmentesen, hogy az azonnali.hu nyersen úgy fogalmazott: ezúttal nemcsak a seggnyalói faggathatták, hanem azok is, akiknek valóban kérdésük van hozzá. Ezzel a „megtisztelő” kifejezéssel nyilván a jobboldali médiumok újságíróira gondolt a portál, akik közé a jelek szerint az ellenzéki kollégák is felcsatlakoztak, hogy öncélú kérdéseikkel, gusztustalan megnyilvánulásaikkal ne valljanak szégyent a a nemzetközi sajtó előtt. A hely szelleme nyilván rájuk is hatott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére