Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schäuble: Orbán nagyon nagy bizalmat kapott a magyar választóktól

Sümeghi Lóránt

2018.04.22. 11:48

A bizalom nagyon jelentõs bizonyítékát kapta meg Orbán Viktor magyar kormányfõ az ország lakosságától a parlamenti választáson, és ezt "jó demokrataként el kell fogadnunk" - mondta Wolfgang Schäuble, a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa a Welt am Sonntag című lapban közölt interjúban azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz – a CDU-val együtt – az Európai Néppárt (EPP) tagja, és vannak arra irányuló követelések, hogy a Fideszt zárják ki az Európai Unió (EU) jobbközép pártjait összefogó pártcsaládból, azt mondta, hogy

európai szinten is létezik párton belüli demokrácia, és nem kell mindenkinek mindig egyetértenie mindenkivel."

A Bundestag elnöke kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy Angela Merkel miért utasította vissza azt a néhány hónapja tett javaslatát, hogy a közép- és kelet-európai EU-tagországokkal folytatandó konstruktív pártbeszéd érdekében vonják vissza a viták középpontjából a menekültek tagországok közötti elosztásának ügyét. 

Mint mondta, "végtére is" Emmanuel Macron francia elnök "tett egy javaslatot a héten" arról, hogy miként lehet véget vetni ennek a "megmérgezett vitának". Elképzelése szerint az EU-s forrásokból külön támogatást kellene adni a sok menekültet befogadó településeknek, vagyis nem büntetni kellene a menekültek elosztásának ügyében, hanem jutalmazni. 

Wolfgang Schäuble hangsúlyozta, hogy ki kell alakítani egy új EU-s menekültügyi rendszert, méghozzá olyan rendszert, amelyben valamennyi tagországban egységes eljárások alapján kezelik a menekültek ügyeit és egységes ellátásban részesítik őket. Ennek biztosítása előtt nincs is értelme a menekültek kvótákon alapuló elosztásának, mert a például Lengyelországban elhelyezett menekültek gyorsan átmennének Németországba. Az egységes eljárás és ellátás bevezetéséig pedig

el kell fogadnunk, hogy Európa nagy különbözőséget is jelent, így például a lengyelek más tapasztalatokkal rendelkeznek, mint mi, és másképp viszonyulnak a dolgokhoz."

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére