Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Santiago Abascal: A konzervatív, szuverenista pártoknak együtt kell működniük

888.hu - Magyar Hírlap

2021.05.30. 14:40

Csütörtökön látogatott Magyarországra a spanyol VOX elnöke, akit Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadott. A kereszténydemokrata elveket valló, a multikulturalizmust és a bevándorlást ellenző spanyol politikussal a Magyar Hírlap készített egy interjút. 

 

Az egyeztetésen a két vezető egyetértett abban, hogy

az Európa jövőjéről nemrég megkezdett vitából nem hiányozhat az európai nemzetek szabadságát

és hagyományait felvállaló pártok hangja, akik sok millió, a tradicionális európai értékekhez kötődő polgárt képviselnek. Hozzátették, hogy Európának nemzeti szuverenitásra és határvédelemre, megfelelő családpolitikára és a kulturális gyökerek tiszteletben tartására van szüksége.

A Magyar Hírlap az európai reneszánszról, azaz a konzervatív együttműködésről, valamint országa migrációs politikájáról is megkérdezte.

Arra a kérdésre, hogy lát-e lehetőséget a szuverenista pártok összefogására, a VOX elnöke határozott igennel válaszolt, még úgy is, hogyha adott esetben különböző pártcsaládokhoz tartoznak.

Sok lehetőség van, többek között kongresszusok, közös rendezvények, megegyezések az egyes szavazásokról az Európai Parlamentben.”

Most, hogy elkezdődött az Európa jövőjéről szóló uniós konferencia, ez különösen fontos, hiszen meg kell állítani minden olyan kezdeményezést, ami a föderális Európa irányába mutat – tette hozzá.

Ugyanis az Európai Parlamentben a VOX, a lengyel Jog és Igazságosság és az Olasz Testvérek az Európai Konzervatívok és Reformisták tagja, a Fidesz jelenleg független, mások mellett például az olasz Liga pedig az Identitás és Demokrácia-frakcióhoz tartozik.

Hangsúlyozta, hogy

meg kell mutatniuk a föderalista erőknek, hogy ők akkor is együttműködnek, ha különböző pártcsaládokban vannak.

Ehhez meg lehet változtatni a frakciókat, de a mostani struktúrában is létre lehet hozni különböző együttműködéseket.

Kiemelte, hogy a magyar politikai tapasztalatokból a határok védelmét, a brüsszeli ideológiai kényszerekkel való szembenállást és a család­támogatást tudnák leginkább hasznosítani.

Santiago Abascal a spanyol miniszterelnökkel ellentétben teljességgel bizalmatlan a brüsszeli migrációs paktum iránt. Aggódva figyeli, hogy Brüsszel a migrációval kívánja lecserélni a saját lakosságukat, miközben többek között a szocialista kormány se tesz semmit a születésszámok növekedése érdekében.

A teljes beszélgetést ITT lehet megtekinteni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére