Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: "Orbán olyan Európát akar, amely ellenõrzi és védi külsõ határait"

Bertha László

2018.08.27. 20:47

Az olasz belügyminiszter szerint közös a végsõ céljuk Orbán Viktorral, mely szerint Európa külsõ határait meg kell védeni.

Nemcsak Magyarországon, hanem Olaszországban is nagy sivalkodást váltott ki a balliberális körökben az Orbán-Salvini találkozó, melynek időpontjában a volt, bukott baloldali kormánypárt, a Demokrata Párt egy tüntetést is meghirdetett „Olaszország nem Salvini, Európa nem Orbán” jelszóval.

A vergődésből az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani is kivette a részét, aki azon reményének adott hangot, hogy Matteo Salvini meggyőzi a magyar miniszterelnököt a migránsok szétosztásának szükségességéről.

Ennek kapcsán Salvini az Il Messaggero napilapnak leszögezte, hogy Orbán Viktorral nem a menedékkérők áthelyezéséről vagy szétosztásáról akar egyeztetni, hanem arról, miként lehetne biztonságosan azonosítani a migránsokat az észak-afrikai kikötőkben, hogy útra se keljenek Európába azok, akik nem jogosultak a menekültstátusra.

Orbán olyan Európát akar, amely ellenőrzi és védi külső határait. Ez a mi végső célunk”

– jelentette ki az olasz belügyminiszter.

A találkozóval kapcsolatos bírálatokra Salvini úgy válaszolt, hogy Orbán Viktor országvezető, pártja az Európai Néppárt tagja. Orbán tehát „nem olyan csúnya és rossz euroszkeptikus, mint Salvini vagy Le Pen” – nyilatkozta ironikusan Matteo Salvini, aki hozzátette, hogy Angela Merkellel is találkozna, ha a kancellár felkeresné.

A koalíciós partnertől (Öt Csillag Mozgalom) érkező nyilatkozatok kapcsán Salvini úgy válaszolt, hogy a pártnak csak egy töredéke bírálja őt, míg a Renzi-féle Demokrata Pártot már csak a Salvini-ellenesség tartja életben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére