Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Sajnos Európa átoltottság tekintetében nem áll olyan jól, mint mi, magyarok”

888.hu - Mandiner

2021.05.22. 20:30

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Mandinernek adott interjújában elmondta, hogy ezt a sikert annak tudja be, hogy nem csupán nyugati, hanem hatékony és bevizsgált keleti oltóanyagokat is fel lehetett használni az oltakozás során. 

Schaller-Baross Ernő kiemelte, hogy

a jól működő amerikai vakcinabeszerzést figyelembe véve is nagyon szépen teljesít Magyarország.

Ugyanis míg a 448 millió lakosú unióban 202,8 millió adag vakcinát adtak be, ezzel szemben a 328 millió lakosú tengerentúlon már összességében 275 milliomodik oltást is beadták a vakcinagyártók szűkebb palettája ellenére. Tehát jól látható, hogy az amerikaiaknak lakosságarányosan több vakcina jut.

A baloldal által valótlanságokkal tarkított, elkeseredett riogatásnak tartja azt, hogy a nyáron a keleti védőoltásokkal beoltott magyarok nem utazhatnak majd külföldre. Elmondta, hogy olyan kétoldalú megállapodásokat kötött Magyarország többek között Horvátországgal, Törökországgal és Szlovéniával, mellyel ezeke az országokba szabadon lehet utazni.

 

Az igazolványt elfogadó országok száma a jövőben minden bizonnyal továbbra is bővülni fog, hiszen a kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy szélesítse a beoltottak lehetőségeit a nemzetközi közegben is.”

– mondta a képviselő.

Elmondta, hogy az unió által tervezett zöld igazolvány hiányában Magyarország létrehozott egy nemzeti szinten kiválóan alkalmazható, biztonságos okmányt, mellyel „sikerült megmenteni és biztonságossá tenni a küszöbön álló nyári szezont”.

A teljes interjút arról, hogy hogyan zajlott és zajlik most is a vakcinabeszerzés az unióban, valamiért miért nem hozza nyilvánosságra az EU a gyógyszergyárakkal kötött szerződéseket, ITT lehet megtekinteni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére