Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját szimpatizánsainak is hazudik a Jobbik a brutális kilépési hullámról

Forisek Ádám

2018.09.28. 12:59

Az elmúlt fél évben sorra kapta a pofonokat a kamunéppárt: az április nyolcadikai csúfos bukás után Toroczkai László megalapította a Mi Hazánk Mozgalmat, e két esemény hatására pedig brutális ütemben hagyták ott a tagok és a szimpatizánsok a Jobbikot. Ezt felsõbb utasításra eltitkolták a még megmaradt tagok elõl, és az ellenkezõjével próbálták õket behülyíteni.

A Figyelő birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely országgyűlési képviselő és Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke hallható.

A felvételen először az hallható, hogy a jobbikos politikusok Toroczkai László hitelességét akarják kikezdeni.

Az egész bagázst, ezt a Toroczkai-bagázst azzal lehetne hitelteleníteni, hogy bemutatnánk, hogy itt nem feltétlenül politikai irányvonalbeli másképp gondolkodásról van szó, hanem személyes ambíciók kapcsán, az abban való csalódás, hogy ők nem lettek, Toroczkai nem lett pártelnök"

– hallható Farkas Gergelytől.

Ezután áttérnek a brutális kilépési hullámra, ami a bukott pártot sújtotta az utóbbi időben. A Jobbik hivatalos kommunikációja azt az irányvonalat követi, hogy a kilépőkkel párhuzamosan rengeteg ember lépett be a pártba, de a felvétel alapján ez inkább csak kétségbeesett kommunikációs próbálkozás volt a részükről, és voltaképpen ebből semmi sem igaz.

Farkas Gergely szerint a kilépési hullámot ellensúlyozni kell, mégpedig azzal, hogy felmutatják az ellenpólust, és megszólaltatnak olyan értelmiségieket, akik pont most léptek be a pártba, valamint hogy Toroczkaiék kilépésével "a Jobbik most már végképp kilépett abból a szélsőjobboldali pártiságból, ami sokakat távol tartott." Ezzel egyetértésben Z. Kárpát Dániel a következőket mondja:

A sas nem kapkod legyek után, tehát ha azt a látszatot fent akarjuk tartani, hogy itt nincs pártszakadás és igazából itt nem mi vagyunk reagálási kényszerben, akkor nagyon csínján kell ezekkel bánni. A legjobb lenne talán ha egy összefoglaló cikk készülne a Gergőnek a nyomvonalán, amit elmondott, hogy az összes lúzerről bebizonyítjuk, hogy miért lúzer és miért nem tudja elfogadni."

Végezetül pedig egy ismeretlen felszólaló felveti, mi lenne, ha azt mondanák, kétszer annyian léptek be, mint ki. Z. Kárpát Dániel erre azzal reagált, hogy

ez mondjuk kamu",

és mikor az ismeretlen felszólaló megemlíti, hogy Szaszi (Szabó Gábor pártigazgató) szerint "ötvenvalahányan léptek be és harmincan ki", Z. Kárpát ismét csak annyit mond, hogy

Jó, hát ezt egyikünk sem hiszi el!"

Ennek tekintetében kijelenthető, hogy a Jobbik egyáltalán nem erősödik, és nemhogy nem a legerősebb ellenzéki párt, de soha nem volt még ilyen kétségbeesett helyzetben. Talán érthető, elnézve a párt elhibázott döntéseit és elveinek teljes mértékű elárulását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kunhalmi ismét alakított, Karácsony még mindig a Magyar Zene Házát támadja

Kunhalmi ismét alakított, Karácsony még mindig a Magyar Zene Házát támadja

Kovács Zoltán helyretette a norvég állam által kitömött propagandalapot, Biden pedig kijelentette, hogy egy Ukrajna elleni esetleges orosz támadás a második világháború óta legjelentősebb invázió lenne.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére