Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját hazugságaikat cáfolják Karácsonyék

888.hu

2020.05.07. 11:30

A felelősséget pedig jó szokásukhoz híven igyekeznek mások nyakába varrni.

Emlékszünk még?

Karácsony Gergelyt is meghallgatta április 28-án a népjóléti bizottság.

Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő a következő kérdéssel fordult a főpolgármesterhez:

Tisztelt főpolgármester úr, tudja-e ön azt garantálni, hogy március közepétől április végéig folyamatos volt az orvosi jelenlét a Pesti úti idősotthonban?

Karácsony erre azt válaszolta, hogy a főváros minden jogszabályi feltételt teljesített.

Tehát a válaszom nagyon határozottan igen az ön kérdésére. Annyira kézenfekvőnek tűnt nekem, és úgy érzem, hogy annyiszor elmondtam már az elmúlt napokban, de köszönöm a tisztázó kérdését, igen

– jelentette ki.

A Fővárosi Kormányhivatal vizsgálati anyagából kiderül, hogy 10 napon át nem volt személyesen jelen orvos a Pesti úti idősotthonban, húsvéthétfőn (amikor már tömeges megbetegedések voltak) ráadásul telefonos ügyelet sem volt. Kiderül az is, hogy az illetékes hatóság szakemberei április 2. és 27. között 15 alkalommal voltak jelen az intézményben, és ebből tízszer nem találkoztak orvossal az intézményben.

Karácsonyék a Fővárosi Önkormányzat hivatalos honlapján tették közzé az anyagot, de vigyáztak rá, hogy saját cáfolatuk is ott szerepeljen.

Ezzel azonban elismerik, hogy valóban voltak olyan áprilisi napok, amelyeken nem volt orvos az intézményben.

Mint írják, 2020. március 20-át követően az intézménynek érvényes szerződése volt egy kft.-vel az orvosi ellátás biztosítására az otthonban 40 óra, személyesen heti 30 óra mértékben.

Ezen szerződésben vállalt kötelezettségeinek a kft. sajnos – szerződésellenesen – nem minden esetben tett eleget

– írják.

Karácsonyék szerint továbbá a Fővárosi Kormányhivatal azon megállapítása, hogy az intézményi orvos hiánya hozzájárulhatott az első fertőzöttek kései észleléséhez, a tömeges fertőzéshez és a nagyszámú halálesethez „nem bizonyított, pusztán megalapozatlan és rosszhiszemű feltételezés”.

Odáig merészkednek, hogy leírják, hogy a COVID-19 természetéből adódóan, ha egy ilyen helyen felüti a fejét, akkor gyorsan sok ember megbetegedését okozhatja, ráadásul megjegyzik azt is, hogy a vírus sokáig tünetmentes marad.

Karácsonyék szerint éppen ezért logikátlan és minden alapot nélkülöző az a feltételezés, hogy az orvosok jelenléte bármilyen módon is képes lett volna a tömeges fertőzés megakadályozására.

Leírják azt is, hogy „az intézményben a tömeges fertőzöttség március 31-i, illetve inkább a nagy számú tünetmentes fertőzés április 4-i, a fenntartó által elvégzett szűrővizsgálatokkal való felfedezése előtt folyamatos volt az orvosi ellátás az intézményben”.

A csattanó és némi ellentmondás azonban ezt követően jön.

Az kétségtelen tény, hogy április legelején volt néhány olyan nap, amikor – részben a 65 év feletti orvosokra vonatkozó kormányzati intézkedések, részben a szerződött orvosok nem rendeltetésszerű teljesítése miatt – nem volt fizikailag jelen orvos az intézményben, ám a tömeges fertőzésekkel ez nyilvánvalóan semmilyen összefüggésbe nem hozható

– fogalmaztak.

Értjük, ugye?

Mindenki hibás, legyen szó arról a cégről, amelynek az orvost biztosítania kellett volna, de állítólag megszegte a szerződését, vagy a kormányról, amely a 65 év feletti orvosokat megpróbálta megvédeni intézkedéseivel, csak épp Karácsony Gergelynek és a csipet csapatának keze patyolattiszta ebben az ügyben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére