Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romokban az ellenzék, a Fidesz erősödik

Sümeghi Lóránt

2019.04.17. 17:48

Ami a belpolitikai viszonyokat illeti, két közvélemény-kutatás alapján is egyetlen kép rajzolódik ki: az ellenzék továbbra is mélyponton van.

A Závecz Research április első felében végzett mérése azt mutatja, hogy a Fidesz mögött jelenleg a lakosság 33 százaléka áll. A Jobbik továbbra is lejtmenetben van, a januári 11 százalékról mostanáig 8 százalékra szűkült a támogatóik aránya.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 53 százalékos, az MSZP-nek és a Jobbiknak azonos, mindössze 12-12 százalékos a tábora.

Az aktív szavazók 9 százaléka voksolna a DK-ra, 4-4 százaléka a Momentumra és az LMP-re. A Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az elkötelezett szavazói körben 2 százalékos, a Párbeszéd 1 százalékos. 

A Medián felmérése alapján a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 41 százalékra nőtt, míg a választani tudók körében 53 százalékon áll. A Jobbik és az MSZP a teljes népesség körében egyaránt 8-8 százalékon áll, míg a Momentum népszerűsége a korábbi kettőről négy százalékra növekedett. A DK 7, az LMP pedig 5 százalékon tartózkodik, míg a Kétfarkú Kutya Párt mögött mindössze egy százaléknyian sorakoztak fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére