Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rod Dreher: Az amerikai konzervatívok számára bátorító, amit Magyarországon látnak

888.hu

2021.06.29. 19:00

Az amerikai író, újságíró megjelentetett egy könyvet Szent Benedek válaszútján címmel, amelynek magyar kiadását hétfő este mutatták be a Mathias Corvinus Collegium (MCC) székházában. Művében a hagyományos keresztény nézőpontból bírálta az újkor nyugati kultúráját.

 

Ez a könyv talán nem is lehetne aktuálisabb máskor, mint napjainkban: az identitásküzdelmek, az intellektuális elbizonytalanodás korát éljük, az igaz és a hamis elhatárolása nem megy könnyen manapság”

– hangsúlyozta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, az MCC kuratóriumi elnöke a kötet bemutatóján. Hozzátette: Rod Dreher könyve azért is fontos, mert megmutatja, hogy Magyarország jó úton halad, és egy bizonytalan korban is tud a „béke szigete” lenni. A nemzet, a hit, a család, a lokalitás tisztelete olyan univerzális értékek, amelyek minden korban megvédésre méltóak, Rod Dreher könyve ezek mellett tesz hitet egy személyes történeten keresztül – mondta a politikus.

A Mandiner megírta, Orbán Balázs szerint az amerikai szerző munkájából azt a tanulságot lehet levonni, hogy Magyarországnak érdemes kitartania a jó úton, még akkor is, ha kívülről érkező „intellektuális gyarmatosító törekvések” megpróbálják ettől eltántorítani.

Boris Kálnoky, az MCC Médiaiskola vezetője, a beszélgetés moderátora kérdésére válaszolva Rod Dreher kifejtette:

az amerikai konzervatívok számára bátorító, amit Magyarországon látnak, hogy nem feltétlenül kell meghunyászkodni a baloldali törekvések előtt,

és Orbán Viktor akár Mark Rutténak, a holland miniszterelnöknek is bátran visszaszól. Mindezt a pedofilellenes törvény és a magyar–német Eb-mérkőzés kapcsán mondta el, kiállva a magyar törvény mellett.

Patrick J. Deneen politológus, az amerikai Notre Dame Egyetem professzora többek között a fogyasztói társadalom pusztító hatásaira hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy ez még nem a liberalizmus bukásának a jele, de a sikertelenségét jól mutatja.

A kutató szerint

számos szempontból inspirálódni lehet abból, amit Magyarország az elmúlt néhány évben letett az asztalra, például ahogyan a migráció kezelésével kapcsolatban képes volt józanul végiggondolni a helyzetet, még ha ez komoly konfliktust is eredményezett az EU-val.

A politológus hangsúlyozta a hagyományos család megvédésének fontosságát, hozzátéve azonban, hogy ennek nemcsak az ideológiai, hanem a gazdasági vetülete is fontos, ezért az amerikai gazdaságpolitikában családpolitikai szemléletre lenne szükség. Magyarországtól ezen a téren is sokat lehet tanulni – közölte Patrick J. Deneen.

A filozófus kifejtette: a magyar családpolitikát kifejezetten jó példának tartja, amit máshol is érdemes lenne alapul venni. Emellett az orbáni politika arra is jó példa, hogy a kis közösségekért és hagyományos értékekért politikai eszközökkel is érdemes fellépni, aktívan védelmezve őket. Ez az amerikai konzervatívok számára idegen ötlet, de a nagyvállalatok és globális kapitalizmus ellen igenis nyújthat védőernyőt az állam. Megjegyezte, hogy nem lenne szabad idegenkedni ettől a megoldástól.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntetették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntetették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

Életbe lépett a tűzszünet Izrael és az Iszlám Dzsihád között

Vasárnap éjfél előtt életbe lépett az egyiptomi közvetítéssel megkötött tűzszünet Izrael és az Iszlám Dzsihád között, a pénteken indított izraeli Hajnalhasadás hadművelet véget ért – jelentette a helyi média hétfőn.

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. Pedig Márki-Zay Péter még kampányolt is a másik jelölt mellett, de a „Kapitány” ezúttal se járt sikerrel. Ez (sem) az ő és a baloldal hétvégéje. Ám ez még nem minden: Orosházán is jobboldali jelölt nyert!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére