Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rétvári: a kormány célja a szociális ágazatban dolgozók megbecsültségének javítása

888.hu

2016.04.15. 08:58

Az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint teljes kormányzati egyetértés van abban, hogy szükséges a szociális területen dolgozók helyzetének javítása.

Rétvári Bence az Országgyűlés ülésén kérdésre közölte, hogy a kormány kiemelten kezeli a szociális ágazatban dolgozók morális és anyagi elismerésének, megbecsültségének javítását. Az ágazatban dolgozók bérének rendezése 2013 óta kiemelt szereppel bír, aminek érdekében a kormány jelentős intézkedéseket tett az elmúlt években.

Az államtitkár felidézte, hogy az ágazat anyagi elismerésének növelése érdekében tett első jelentős lépés 2014 januárjában történt meg, amikor a kormány éves szinten 12 milliárd forintos ágazati bérpótlék folyósításáról döntött, amely a szociális ágazat minden dolgozójára kiterjedt. A bérpótlék személyenként 5-11 százalékos béremelést jelent, ami havi bruttó 6-17 ezer forinttal emeli meg a szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti területen dolgozók fizetését.

A fizetésemelés mintegy 93 ezer embert érint - 73 ezer szakdolgozót és további 20 ezer technikai dolgozót - a munkában eltöltött évektől és az iskolai végzettségtől függően.

A 2015. július 1-jén bevezetett kiegészítő ágazati bérpótlék, elsődlegesen a képzett szociális szakdolgozók munkájának elismerését célozta. Ugyanakkor a hosszú évek óta az ágazatban tevékenykedő technikai dolgozókra is kiterjedt. Éves szinten mintegy 15,5 milliárd forintos költségvetési ráfordítást jelent.

A kiegészítő ágazati pótlék jelentős kiegészítést nyújt az ágazatban dolgozók számára úgy, hogy közben nem engedi a bértábla kategóriáinak túlzott széthúzását, ezzel megakadályozva a bérfeszültségek kialakulását. Rétvári Bence kitért arra is, hogy a kormány folytatja 3 éve megkezdett tevékenységét, annak érdekében, hogy a szociális ágazatban dolgozók helyzete tovább javuljon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére