Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rettegnek Merkelék a lengyelektõl

2015.10.26. 10:17

A vártnál nagyobb arányú győzelmet aratott a vasárnapi lengyel választásokon a nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság.

A Kaczynski-féle Jog és Igazságosság győzelme rossz előjel lehet Németország számára, hiszen a párt többször is Angela Merkel nevéhez kötötte az európai bevándorlási válságot.

Az aggodalom és a rettegés jelei érezhetők már a német sajtóban is

A Deutsche Welle írása szerint az Európai Uniónak és Németországnak újra meggyűlhet a baja Lengyelországgal, hiszen az új kormány bevándorlásellenes politikát fog folytatni, illetve szembe megy majd mindazokkal, akik „másképp gondolkodnak”. A cikk szerint keményebb politika várható Moszkvával szemben is, mivel a párt amellett foglal állást, hogy a NATO-csapatok állandó jelleggel állomásozzanak az országban.

A tekintélyes német gazdasági lap, a Handelsbatt vészjósló kommentárt közölt Mathias Brüggmann tollából a lengyel választások estéjén.

A szerző szerint „sötét idők jönnek Európára”, mivel Lengyelország ismét Magyarország útjára lépett. Kemény idők várnak Merkelre is, mivel a Jog és Igazságosság őt tette meg a felelőssé a bevándorlási válság miatt, valamint az európai integrációt is fékezhetik, ami ugyancsak szembemegy a német politika szándékaival.

Brüggmann hatalmas pofonként értelmezi a választási eredményt mindazok számára, akik a mélyebb európai integráció és a migránsok tisztességes elosztása mellett kötelezték el magukat az EU-n belül. Kaczynskiék szeméri veti, hogy korábban meg akarták akadályozni a Lisszaboni Szerződést, illetve hónapokig akadályozták az Unió munkáját is, amikor kormányon voltak.

A lengyel konzervatívok választási győzelme most erősíti a bevándorlásellenességet és az euroszkepticizmust az országban, akárcsak a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor – írja a német újságíró.

Véleménye szerint ez egy rossz ómen Franciaország számára is, ahol a szélsőjobboldali „Marine Le Pen kopogtat a hatalom ajtaján”.

Ez egy fekete nap Angela Merkelnek”

Míg a korábbi jobbközép lengyel kormány támogatta az uniós bevándorlási kvótákat, ez most teljesen meg fog változni. Brüggmann szerint Lengyelország újra felcsatlakozik az Orbán-féle populista vonalra, akik Merkel ellen foglalnak állást a „menekültek igazságos” elosztását illetően. A szerző ehhez a vonalhoz sorolja még a cseh elnököt és a szlovák kormányfőt, Ficót is.

Az újságíró végül kifejti reményeit is, hogy a nagy támogatottságot szerző Beata Szydlo talán majd hátát fordít Kaczynskinak, és a „nyomasztó” nemzeti politika helyett majd a „pragmatikus” EU-párti politikát folytatja az új miniszterelnök.

A remény hal meg utoljára.

(dw.com, handelsblatt.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dobrevék számára mindig is mucsaiak maradunk

Dobrevék számára mindig is mucsaiak maradunk

Az ember nem szívesen idézi fel azokat az időket, amikor a mai Demokratikus Koalíció karakteres elődje, az SZDSZ „mucsaizta” a magyarokat. Sőt, paradox módon a választók által a politika szemétdombjára hajított párt egyik korifeusa, Pető Iván – saját gallérjukat a bukás után is büszkén szidolozva – még azt is képes volt a képükbe vágni, hogy „az SZDSZ túl jó volt a mucsaiaknak”.

Vizsgálat indult a vírustagadó Gődénnyel hirdető cég ellen

Vizsgálat indult a vírustagadó Gődénnyel hirdető cég ellen

A koronavírushoz is körülbelül ennyire érthet a jó „doktor”.

Bojkottálta a miskolci Fidesz járványügyi mentőcsomagját a baloldali városvezetés

Bojkottálta a miskolci Fidesz járványügyi mentőcsomagját a baloldali városvezetés

A miskolci Fidesz csütörtökön nyújtott be egy indítványt a közgyűlésnek, amelyben javaslatokat tettek a baloldali városvezetésnek a vendéglátósok és taxisok megsegítésére. A baloldali városvezetés nem meglepő módon nemcsak nem támogatta, de napirendre sem vette a beadványt, amely közel 4000 bérlőt, sok száz családot és nyugdíjast segíthetne a járványhelyzetben.

Az amerikai fegyverkezési láz átterjedhet Európára is

Az amerikai fegyverkezési láz átterjedhet Európára is

A szigorú szabályok is eredményezhetik, hogy 35 millió illegális lőfegyver van forgalomban az EU-ban.

Toroczkai halálát kívánja Gyurcsány meleg propagandistája

Toroczkai halálát kívánja Gyurcsány meleg propagandistája

Újfent hallatott magáról Gyurcsány Ferenc DK-jának vállaltan meleg propagandistája, Homonnay Gergely, aki azon kesergett, hogy a koronavírus-fertőzéssel karanténba került Mi Hazánk-elnök Toroczkai „sajnos” várhatóan túléli a betegséget, pedig „ha egy mocsok nácival kevesebben vagyunk, attól a világ csak szebb lesz”. Érdekes, hogy ezt az „izét” soha nem tiltja le a Facebook...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére