Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Repülőgép mosdójába akart bombát szerelni egy tálib harcos

888.hu

2021.08.26. 11:40

Épségben hazaértek a magyar katonák Afganisztánból, csütörtök reggel rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Honvédelmi Minisztérium.

 

A kimenekítés Airbus 319-es csapatszállító repülőgépekkel történt, amelyek rossznyelvek szerint „kormánygépek” voltak. „Nos, ezek menekítették ki az embereket abból az áldatlan állapotból” – írta a hirado.hu.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta, hogy a Magyar Honvédség gépei

57 afgán családot, köztük 180 gyermeket hoztak Magyarországra.

Az Afganisztánban töltött hét nap alatt a két repülőgéppel 14-szer tették meg az utat Afganisztán és Üzbegisztán között.

„A Magyar Honvédség történelmet írt” – fogalmazott Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka. Elmondta: az afganisztáni katonai mentőakció sikerét a magyar haderőfejlesztési program tette lehetővé.

A mentőakcióban részt vevő katonák kevesebb mint 20 óra alatt felkészültek a feladatra. Olyan megállapodást kellett kötni Üzbegisztánnal, amelyben „garantáljuk, hogy akiket odaszállítunk, nem maradnak ott, (hanem) a lehető leghamarabb elszállítjuk (őket) onnan” – mondta Ruszin-Szendi.

Hangsúlyozta, hogy a gépek csupán meghatározott ideig tartózkodhattak Kabulban. Először csak 30 perces várakozást engedélyeztek, ami azt jelentette, hogy mire leszállt egy repülőgép, el kellett rendezni, hogy csak azok szállhassak fel, akik rajta vannak a listán. Hozzátette:

más nemzetek mentőakcója során előfordult, hogy egy kimenekített (vélhetően a menekültek közé beférkőzött tálib harcos) éppen a WC-ben szerelt fel robbanószerkezetet, amikor rátaláltak.

Kiemelten figyelniük kellett arra is, hogy semmiféle olyan eszközt ne vigyenek a fedélzetre, amellyel árthatnak a gépnek és a menekülteknek.

Bizonyítottak a katonáink. (A sikeres mentőakció) nem jöhetett volna létre, ha a magyar haderőfejlesztés nem lett volna ennyire sikeres”

– mutatott rá Ruszin-Szendi Romulusz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére