Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rengeteg pénzt öl Soros a lengyelországi Báthory-alapítványba

888 / Magyar Nemzet

2020.09.08. 20:30

Soros György nem sajnálja a pénzt az 1980-as években általa létrehozott lengyelországi Báthory-alapítványtól, akik az utóbbi években több olyan projektet is támogattak, amelyek a lengyel kormány megingatására irányultak.
Augusztus végén közzétette 2019-es éves pénzügyi jelentését a lengyel Báthory-alapítvány (Stefan Batory Foundation), amelyből kiderül, hogy Soros György amerikai tőzsdespekuláns egyáltalán nem sajnálja a szervezettől a pénzt. A Báthory-alapítvány nyáron azzal került be a hírekbe, hogy LMBTQ-szervezeteknek adományozott komoly összegeket, de korábban a Soros karmestereként is ismer Gerald Knausszal közösen lobbizott Lengyelország ellen - írja a Magyar Nemzet.

A Báthory-alapítvány augusztus végén tette közzé a 2019-es éves pénzügyi jelentését. Ebből kiderül, hogy Soros György különböző szervezetei nagy összegekkel támogatták az alapítványt, írja a V4NA. A svájci Open Society Foundation 512 ezer euróval támogatta a szervezetet, a budapesti Open Society Institute közel 278 ezer eurót adott, a New York-i Foundation for the Promotion of Open Society pedig közel 257 ezer eurót utalt. A felsorolásban a berlini Transparency International is feltűnik.

Az alapítvány közeli kapcsolatokat ápol az osztrák Gerald Knaus által alapított European Stability Initiative (ESI) szervezettel, amely szintén Soros Györgyhöz kapcsolható. A Magyar Nemzet kedden megjelent cikkében foglalkozott részletesen az ESI működésével. Az ESI és a Báthory-alapítvány tavaly megjelent közös tanulmányában arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy indítson kötelezettségszegési eljárást Lengyelországgal szemben a jogállamiság megsértése miatt. A dokumentumban leírják, hogy a konzervatív kormánypárt, a Jog és Igazságosság reformjai veszélyesek az Európai Unióra - írják.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére