Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rengeteg pénzt kaphatnak a határvadászok

Tóth Dalma

2016.11.29. 20:58

A határvadász képzés már a második szakaszba lépett, de lehet még jelentkezni.

A határvadász képzés a második szakaszba lépett: hétfőn kezdte meg tanulmányait a 326 hallgató. Az oktatás nyolc helyszínen folyik.

A kormány augusztusban döntött arról,, hogy 3 000 emberrel bővíti a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályait. A toborzás szeptember 1-jén kezdődött jelentkezni a rendőrség Facebook- és Twitter-oldalán, e-mailben, telefonon, valamint valamennyi rendőri szervnél lehet – írja az MTI.

A felvételi eljárás első szakaszában került sor a fizikai, pszichikai és egészségügyi vizsgálatokra, amit pályaalkalmassági beszélgetés követett, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat életvitel-ellenőrzése zárt.

Augusztus 25 óta 2360-an jelentkeztek határvadásznak. A létszámkeret 3000 fős, ezért a rendőrség addig még várja a pályázatokat, amíg meg nem telik a létszámkeret.

A második képzési ütemben 281 férfi és 45 nő vett részt.

Az első két hónap után vizsgát kell tenniük a részvevőknek, és ha az sikerült akkor 12 hónap próbaidőre bocsájtják őket bruttó 220 300 forintos alapilletménnyel.

A felvételi követelményeknek megfelelt jelentkezők őrjárőrtárs részszakképesítést szereznek, majd a határvadász szolgálat ellátásához szükséges kiegészítő felkészítésben részesülnek.

Az oktatás jövő május végén fejeződik be, az őrjárőrtárs részszakképesítést szerzett hivatásos állományú rendőrök júniustól a határvadász bevetési osztályok állományában, járőrvezető irányítása mellett őrzési, járőrözési feladatokat hajtanak majd végre.

Kósa Lajos sajtótájékoztatóján közölte, hogy 90-100 milliárd forintból szerelik fel a határvadász alakulatokat. Ebből az állomány felszerelését, ellátását és elhelyezését biztosítják. A politikus szerint az emberek biztonsága érdekében a tavaszra várható újabb migrációs hullám miatt szükség van a határvadászokra. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére