Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendõrségi túlkapást bosszult meg a Teréz körúti robbantó?

Bokor Gábor

2016.10.10. 10:38

A rendõrség mindent bevet annak érdekében, hogy elkapja a több mint két hete végrehajtott robbantás elkövetõjét. A hatóság emberei többek közt olyanokat keresnek, akik ellen eljárást indítottak a 2006-os, Gyurcsány Ferenc elleni demonstrációt követõen.
BUDAPEST, 10:38

A rendőrség mindent bevet annak érdekében, hogy elkapja a több mint két hete végrehajtott robbantás elkövetőjét. A hatóság emberei többek közt olyanokat keresnek, akik ellen eljárást indítottak a 2006-os, Gyurcsány Ferenc elleni demonstrációt követően, valamint olyanokat is megvizsgálnak, akik szimpatizáltak a nemrég elítélt Budaházy Györggyel és csoportjával. A rendőrség továbbra sem zárja ki, hogy az elkövető egy olyan személy, akit korábban robbanóanyaggal való visszaélés miatt már elítéltek.

Dávid Ferenc szociológus Tumblr-oldalán írta meg, hogy két civil ruhás rendőr kereste fel szombat reggel. Az egyenruhások elmondták neki, hogy házról házra járnak, hogy elkapják a robbantót. 

Azt mondták a szociológusnak, hogy felkeresnek minden egykori zavargót, akinek anno balhéja volt az állammal. 

Dávid tevékenyen nem vett részt a zavargásban, csupán kutatást végzett, hiszen az utcán lévők viselkedésformáit tanulmányozta. A rohamosztagosok emiatt 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték, ám végül csak tíz napot kellett rács mögött lennie, utána kiengedték, majd rá kilenc hónapra ejtették a vádat ellene. 

A Magyar Idők forrása szerint semmi meglepő nincs abban, hogy olyanokat keresnek most a hatóság emberei, akiket korábban előállítottak. Nem elképzelhetetlen, hogy olyasvalaki követte el a robbantást, akit a rendőrök tíz éve az utcán vagy a fogdában összevertek. A nyomozás egyik szála szerint a robbantó a rendőröktől elszenvedett korábbi sérelmét akarta megbosszulni. 

Az egyenruhások több szálon is folytatnak nyomozást, olyanok közt is keresik az elkövetőt, akik a nemrég elítélt Budaházy Györggyel szimpatizáltak. 

Olyan személyeket is megvizsgálnak a hatóságok emberei, akiket korábban már elítéltek robbanóanyaggal való visszaélés miatt, mivel korábban több olyan eset is előfordult, hogy focilabdába bombát építettek.

A nyomozást azokra is kiterjesztik, akikről tudják, hogy szélsőséges nézeteket vallanak, extrém csoportokhoz tartoznak és erőszakra hajlamosak.

(Magyar Idők)  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére