Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rémhíreket terjesztett a DK-s Vadai Ágnes a rendõrpalánták kapcsán

Sümeghi Lóránt

2017.09.11. 20:58

Vadai Ágnes DK-alelnök hétfõi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban tanuló teljes próbaidõs állományt a határhoz vezényelték, méghozzá elõzetes egyeztetés nélkül. A diákok szerinte nem kaptak sem enni, sem inni, sõt napidíjat sem, hogy legalább maguknak tudjanak ennivalót venni.
Csakhogy az ORFK közleménye szerint Vadai kijelentései köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.

Ugyanis az országos rendőrfőkapitány közlése szerint több rendészeti szakgimnáziumból előzetes értesítés alapján rendeltek át tanulókat szakmai gyakorlatra három határ menti megyébe. Ennek értelmében a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium érintett tanulóinak átrendelése nem soron kívül történt, a tanulók az új tanítási évvel kapcsolatos információkról előzetesen értesültek – tájékoztatott Papp Károly a Független Rendőr Szakszervezet főtitkárának írt válaszlevelében, amelyet hétfőn tettek közzé a rendőrség honlapján. Tudatta, 

a szakmai gyakorlat idején az állománynak térítésmentesen biztosított a szállás, és a tanulók napidíjat kapnak."

Az országos rendőrkapitány, a police.hu oldalon közzétett levelében továbbá az olvasható: a moduláris rendőri alapképzés részeként a másodéves tanulók meghatározott óraszámban szakmai gyakorlaton vesznek részt.

Jelenleg a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulói közül 249 tölti szakmai gyakorlatát. Ezen túlmenően az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumból 126, a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumból 90, a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumból 78 tanulót rendeltek területi szakmai gyakorlatra.

A tanulók a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság területén végzik szakmai gyakorlatukat közrendvédelmi és határrendészeti szolgálati feladatok végrehajtásával. Az átrendelésre vonatkozó állományparancs az érintett állomány ügyfélkapujára az augusztus 21-ei héten megérkezett – írta Papp Károly.

Mint olvasható, az állományparancsok részletes tájékoztatást tartalmaznak az átrendelés időtartamára, az illetményre, a szolgálatteljesítés időrendjére, az átrendelés időtartama alatt a szakmai gyakorlat és a tanintézeti képzés ütemezésére vonatkozóan.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére