Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Régi bűnnek hosszú az árnyéka

Filipp Dávid

2020.05.29. 18:40

Az Alapjogokért Központ a második Orbán-kormány megválasztásának 10 éves évfordulóján elsőként az „Őszinteség” elnevezésű tanulmányát mutatta be.

Az Alapjogokért Központ kora tavasszal indította el Magyarország 2010-2020 közötti korszakának értékelésével foglalkozó kutatási projektjét. Az „Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020” című projekt az „őszinteség, bátorság és büszkeség” rendezőelvei szerint átfogóan vizsgálja a 10 éves kormányzás stratégiáját, filozófiáját és céljait.

Az Alapjogokért Központ a második Orbán-kormány megválasztásának 10 éves évfordulóján elsőként az „Őszinteség” elnevezésű tanulmányát mutatta be.
Sajtóreggeli a Központban. ??

Elkèszült az “Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020” c. kutatási projekt elsô...

Posted by Alapjogokért Központ on Friday, May 29, 2020

 

Panyi Miklós, az Alapjogokért Központ nemzetközi ügyekért felelős igazgatóhelyettese a bemutatón elmondta, „Őszinteség” elnevezést választották, mert ahhoz, hogy az elmúlt tíz év olyan eredményeket hozzon, amelyeket tapasztalunk, ahhoz egy őszinte szembenézésre, őszinte beszédre volt szükség.

A 90 oldalas tanulmány egészen a 70-es, 80-as évektől napjainkig vizsgálja meg a korábbi kormányzás által okozott válságokat. Kiemelte, hogy a dokumentum különös hangsúlyt fektet többek között az államadósság témakörére, a népesedési politikára, a foglalkozásszerkezetre, illetve a nemzetközi szervezetek befolyásának kérdésére.

A projektvezető Molnár Balázs a tanulmány bemutatóján ismertette, hogy a kutatási anyag négy fejezetből áll. Az első a szocializmus hagyatékával foglalkozik.

Régi bűnnek hosszú az árnyéka

– jelentette ki a projektvezető.

A második fejezet a rendszerváltoztatás örökségével foglalkozik, elmondása szerint a félresikerült rendszerváltoztatás után a posztszocializmus 2010-ig velünk maradt. A harmadik fejezet az Orbán-kormány hivatalba lépését megelőző évekkel foglalkozik. Ismertetése szerint 2002 és 2010 között a posztszocialisták visszatértek, eladósodás kezdődött, nemzetközi viszonylatban Magyarország lemaradt, 2006-tól pedig már szocialis válságban volt az ország. A negyedik fejezetben a 2010-es kormányváltás került terítékre. Molnár Balázs hangsúlyozta: a kormány az Országgyűlés megalakulását követően azonnal cselekedni kezdett, demonstrálva ezzel kormányzóképességét.

Panyi Miklós beszélt arról is, hogy azok az országok, amelyek 2010 után azt az utat követték, amit Magyarország is a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok idején, most komoly bajban vannak a koronavírus-járvány okozta gazdasági kihívások miatt.

Az Alapjogokért Központ egy honlapot is létre hozott, amelyen az elmúlt 10 év legfontosabb eseményeit veszik sorra. Jelenleg több mint 70 hír olvasható az oldalon a 2010 és 2020 közötti időszakból. A listát frissíteni fogják.

Sok tekintetben, mindannyiunk tíz éve benne van

– mondta Molnár Balázs

Az Alapjogokért Központ tanulmánya ITT olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére