Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ravatalon a károgók: a vizes vb sportsikerei erõsítették a nemzeti összetartozást

Horváth József György

2017.08.03. 13:28

A felnõtt magyar lakosság több mint háromnegyede támogatta, hogy Magyarország rendezte meg a vizes világbajnokságot, és a lakosság döntõ többségére pozitív hatással van, ha kiemelkedõen teljesítenek a magyar sportolók - derül ki a Századvég Alapítvány felmérésébõl, amelynek összefoglalóját csütörtökön juttatta el az MTI-hez.

A felmérés a Figyelő megrendelésére készült, július 21. és 25. között, amikor még tartott a 17. vizes világbajnokság. A felmérés szerint a felnőtt magyar lakosság 78 százaléka támogatta, hogy idén Magyarország rendezte meg a vizes világbajnokságot, míg csupán a megkérdezettek 16 százaléka ellenezte, 6 százalékuk pedig tartózkodott a véleménynyilvánítástól.

A kutatás szerint a magyarok többségét büszkeséggel töltötte el, hogy hazájában zajlik a vizes világbajnokság, illetve úgy vélte, a főváros és Magyarország is büszke lehet a világesemény lebonyolítására. A megkérdezettek 74 százaléka büszke volt arra, hogy Magyarországon rendezik meg a sporteseményt, közel minden második válaszadó (47 százalék) nagyon büszke volt rá. A lakosság fele (50 százaléka) úgy vélte, nagyon büszke lehet a főváros és az ország arra, hogy Budapesten rendezik meg a vizes világbajnokságot, további harmada (32 százalék) szerint pedig inkább pozitív érzésekkel kell, hogy eltöltse hazánkat az esemény.

Mindösszesen 15 százalék nyilatkozott negatívan a kérdést illetően, 3 százalék pedig nem tudott válaszolni – olvasható a felmérés összefoglalójában.

A felmérés szerint a lakosság döntő többségére (93 százalékára) pozitív hatással van, ha kiemelkedően teljesítenek a magyar sportolók: 74 százalékukat nagy büszkeséggel tölti el, minden ötödik válaszadó kicsit büszke rájuk, és csupán 7 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy alig vagy egyáltalán nincs rá hatással a magyar sportolók teljesítménye.

A felmérés szerint a felnőtt lakosság 79 százaléka valamilyen formában figyelemmel kísérte a vizes világbajnokság eseményeit. A kutatás során vizsgálták a lakosság mélyebb érzéseit, gondolatait is a vizes világbajnoksággal megrendezésével kapcsolatban. Eszerint a lakosság döntő többsége osztotta azt a véleményt, hogy érdemes vizes világbajnokságot rendezni Budapesten, mert megismerteti a világgal Magyarországot, illetve felpörgeti a turizmust. Az előbbi állítással a megkérdezettek 89 százaléka értett egyet valamilyen mértékben – minden második válaszadó teljes mértékben –, a turizmust fellendítő hatásában pedig a kutatásban résztvevők 81 százaléka hitt – írták.

Hozzátették: a felmérés szerint a magyar társadalom közel háromnegyede (73 százaléka) vélte úgy, hogy büszkévé teheti a világbajnokság megrendezése a lakosságot, hogy ilyen esemény megrendezésére is képes Magyarország.

A megkérdezettek több mint fele (59 százaléka) szerint a munkahelyteremtésre is pozitív hatással volt a kiemelt sportesemény: minden negyedik válaszadó teljes mértékben egyetértett azzal, hogy számos új munkahelyet teremt a vizes világbajnokság, több mint minden harmadik válaszadó (36 százalék) inkább egyetértett ezzel, a megkérdezettek 38 százaléka viszont szkeptikus volt a gyarapodó munkahelyeket illetően.

A megkérdezettek ötöde (21 százaléka) teljes mértékben, 38 százaléka inkább egyetértett azzal, hogy erősíti a magyar emberek összetartását a budapesti és balatonfüredi világbajnokság.

A felmérés eredményei szerint a lakosság háromnegyede elutasította azt a nézetet, amely szerint a Budapesten rendezett vizes világbajnokság tönkreteszi az országot anyagilag. A megkérdezettek 43 százaléka egyáltalán nem értett egyet ezzel, közel harmaduk (31 százalékuk) inkább elutasította ennek igazságtartamát, négyből egy válaszadó (23 százalék) viszont valamilyen mértékben egyetértett az állítással – olvasható a felmérés összefoglalójában.

A Századvég július 21. és 25. között ezer, véletlenszerűen kiválasztott ember megkérdezésével végezte el telefonos kutatását. A felmérés hibahatára legfeljebb 3,1 százalékpont.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szlovénia határrendészek toborzásába kezdett

Szlovénia pályázati kiírással mintegy száz új határrendészt keres a határőrség állományának feltöltésére a növekvő számú illegális határátlépések miatt – közölte a szlovén sajtó pénteken.

Brit iskolai kezdőszett 2019-ben: vadászkés, machete, szamurájkard

Nagy-Britanniában ebben az évben több mint 1000 olyan diákot fogtak el, akik valamilyen szúróeszközzel fenyegették meg iskolatársaikat.

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Tavaly novemberben két szélsőbaloldali randalírozó felgyújtott egy mozdonyt, mellyel több mint egymillió eurós kárt okoztak.

A bevándorlók partra szállítása után az Ocean Viking folytatja a migránstaxizást

A migránsok befogadását Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália, illetve Románia vállalta – jelentette be pénteken az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja.

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Az utóbbi időben megháromszorozódott az érkező migránsok száma az így is kapacitásán felül teljesítő Görögországban.

„Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet”

Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet, aki nem erre alapoz, az homokra épít – hangoztatta Szájer József Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő pénteken Balatonszárszón.

Publik Ligája: Jobbágyi vs. Gajdics

Publik Ligája: Jobbágyi vs. Gajdics

Publik Ligája második forduló: Jobbágyi Zsófia vs. Gajdics Ottó versenyez az „irigység” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére