Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rácz Zsófia: A fiatalok nélkül nem valósulhat meg az élet újraindítása

888.hu

2021.07.21. 19:00

A koronavírus-járvány után a közösségi élet és a magyar gazdaság újraindítása nem valósulhat meg a fiatalok bevonása nélkül – jelentette ki a fiatalokért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten.

 

Rácz Zsófia hangsúlyozta: ahhoz, hogy valós támogatást jelentő intézkedéseket tudjon hozni a kormányzat a fiatalok számára, ismerni kell a vágyaikat, elképzeléseiket. Ezt szolgálja az átfogó ifjúságkutatás.

A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a fiatalokat sokszor sztereotípiák alapján ítélik meg, ám a kormányzati döntések nem alapulhatnak sztereotípiákon, csak empirikus kutatásokon.

Kiemelte:

nem csupán megismerni kívánják a felnövekvő generációk igényeit, hanem rájuk figyelve és velük együttműködve kívánják meghozni az őket szolgáló intézkedéseket.

Székely Levente, a kutatás vezetője közölte: a felmérés tanúsága szerint a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok csaknem 87 százaléka optimista, 45 százalék pedig nagyon bízik a sikeres jövőben.

A szociológus elmondta: a nagy mintás kutatás során nyolcezer magyarországi, valamint négyezer erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és vajdasági 15–29 éves fiatalt kérdeztek meg.

A gyorsjelentés szerint 73 százalékuk egyedülálló, ez a szám 4 százalékkal magasabb az ezredfordulós adatnál.

Átlagban két gyermeket szeretnének, ami azt jelenti, hogy a magyar fiatalok család- és gyermekvállalás-pártiak

– közölte a szakember.

Erősödött a magyar identitástudat is: arra a kérdésre, hogy mennyire fontos számukra a magyarságuk egy 1-től 5-ig terjedő skálán megjelölve, 4,38 százalék lett az eredmény.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére