Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rabosították a mentősöket, akik a fenyegetések miatt nem mertek bemenni a cigánytelepre

Horváth Tamás

2020.06.19. 15:46

Igazságszolgáltatás helyett jogszolgáltatás.

Sajtóhírek szerint a rendőrség gondatlan veszélyeztetés miatt hallgatta ki és rabosította azokat a mentősöket, akiket még január végén riasztottak egy beteg férfihoz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csenyétére. A mentősök a rendőri biztosítás kiérkeztéig nem mertek a behajtani a cigánytelepre, elmondásuk szerint azért, mert telefonon fenyegették őket.

A község lakói, akik természetesen utóbb letagadták, hogy bárkit is fenyegettek volna, végül maguk vitték a mentőhöz a segítségre szoruló férfit, akinek azonban már nem tudták az életét megmenteni.

Hála az égnek, Csenyéte nem lett Olaszliszka

A hétvége egyik legtragikusabb híre volt, hogy még pénteken meghalt egy ember Csenyétén úgy, hogy bár mentőt hívtak hozzá, a mentősök nem mentek ki az adott címre, csak az utca széléig. A mentősök számára előírás, hogy nem mehetnek be egy helyszínre addig, amíg nem győződtek meg arról, hogy az biztonságos.

Az RTL úgy tudja, két mentőst rabosítottak az esettel kapcsolatban, bár a rendőrség csak annyiról tájékoztatta a sajtót, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel hallgattak ki két gyanúsítottat. A mentősök fenntartják korábbi közleményüket, és a nyomozásra való tekintettel azt nem egészítik ki. Az Országos Mentőszolgálat az esettel kapcsolatban kiadott közleményében kiemelte:

A jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében. A mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte (az elhangzottakat hangfelvétel dokumentálja), ezért a helyszínre küldött bajtársainknak a biztonságos betegellátás érdekében rendőri segítséget, védelmet kértünk. A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére