Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Prémiumot kapnak a postások

Bokor Gábor

2016.12.12. 14:48

Januárban kapják meg azt a plusz pénzt azok a postások, akik még karácsony elõtt kiszállítják az Erzsébet-utalványt a nyugdíjasoknak.

A nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványt hosszas vita után végül a postások fogják kézbesíteni a napokban. A 24.hu megkereste a Magyar Postát azzal kapcsolatban, jár-e valami a postásoknak azért, hogy kézbesítik az utalványokat. A kis falvakba is kiküldött juttatás nagy pluszterhet jelent a postásoknak, akik minden kiszállított darabért bruttó ötven forintos díjat kapnak.

Amennyiben valaki nincs otthon, de az értesítő után a postát átveszi a neki szánt karácsonyi juttatást, a postás bruttó húsz forint pluszösszeget kap. A postások a plusz pénzt a jövő év elején kaphatják kézhez.

A Magyar Posta megállapodott az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban. A Társaság mindent megtesz annak érdekében, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb megkapják a küldeményeket, legkésőbb 2016. december 31-ig"

– áll a posta levelében.

A kormány adatai szerint eredetileg 482 forintért kézbesítették volna az utalványokat, ám ezt lealkudták 400 forintra.

Összesen 2,7 millió nyugdíjas kap majd juttatást, utánuk a postások bruttó maximum 135 millió forintot kapnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére