Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pótszabadságot adna a szülőknek a Mi Hazánk

Horváth Tamás

2020.05.10. 17:05

Azt javasolják, hogy havonta szülőnként 10 nappal, a gyermeküket egyedül nevelők esetében pedig duplájával emeljék meg a pótszabadságot a munkáltatók állami költségvetési kompenzálásával.

Pótszabadságot kezdeményez a szülőknek a bölcsődék, óvodák, iskolák zárva tartásának idejére a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt alelnöke vasárnap.

Novák Előd az Emberi Erőforrások Minisztériumának székhelye előtt tartott sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint elmondta, az erről szóló határozati javaslatot vasárnap nyújtották be az Országgyűlésnek.

Kiemelte, a koronavírus-járvány miatt szünetelő intézmények, illetve az otthoni oktatás miatt a kisgyermekes szülőkre rendkívül sok plusz feladat hárul, szabadságaik pedig többnyire kimerültek. Azt javasolják,

hogy havonta szülőnként 10 nappal, a gyermeküket egyedül nevelők esetében pedig duplájával emeljék meg a pótszabadságot a munkáltatók állami költségvetési kompenzálásával.

Költségvetési forrásként az úgynevezett romaintegrációra szánt „mint feneketlen kútba öntött és szétlopott milliárdokat” javasolják, illetve egy valódi szolidaritási bankadót – fogalmazott Novák Előd.

A párt alelnöke kiemelte, a szülőket jelenleg hátrány éri a többi munkavállalóval szemben, idén nem dönthetnek szabadon az éves fizetett szabadságuknak sem az időpontjáról, sem az eltöltésének módjáról. Gyakorlatilag állami feladatot kell ellássanak szabadságuk jogcímén az intézmények helyett.

A Mi Hazánk Mozgalom szorgalmazza továbbá az óvodák folyamatos nyári nyitvatartását is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ahol a hazugság az igazság

Ahol a hazugság az igazság

Mennyi mindenben hazudhattak az elmúlt években a független-objektívek? Mennyi kamuhírt oszthattak meg? Mennyi volt ebből tudatlanság vagy szándékos félrevezetés?

Orbán Viktor felszólította Brüsszelt az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián

Orbán Viktor felszólította Brüsszelt az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vett részt a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfővel, a bolgár államfővel valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével; a téma az ukrajnai háború, az európai gazdasági nehézségek és az illegális migráció volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Megbüntetnék a fával fűtő lakosokat

Megbüntetnék a fával fűtő lakosokat

Pénzbüntetést kaphatnak azokat a polgárok, akik fatüzelésű kályhákkal melegítik fel az otthonaikat az Egyesült Királyságban. Az egekbe szökő energiaárak miatt megugrott a kereslet a fatüzelésű kályhák iránt, és többen fordultak újra a kandalló felé, azonban ezekre szigorú környezetvédelmi szabályok vonatkoznak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére