Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pótszabadságot adna a szülőknek a Mi Hazánk

Horváth Tamás

2020.05.10. 17:05

Azt javasolják, hogy havonta szülőnként 10 nappal, a gyermeküket egyedül nevelők esetében pedig duplájával emeljék meg a pótszabadságot a munkáltatók állami költségvetési kompenzálásával.

Pótszabadságot kezdeményez a szülőknek a bölcsődék, óvodák, iskolák zárva tartásának idejére a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt alelnöke vasárnap.

Novák Előd az Emberi Erőforrások Minisztériumának székhelye előtt tartott sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint elmondta, az erről szóló határozati javaslatot vasárnap nyújtották be az Országgyűlésnek.

Kiemelte, a koronavírus-járvány miatt szünetelő intézmények, illetve az otthoni oktatás miatt a kisgyermekes szülőkre rendkívül sok plusz feladat hárul, szabadságaik pedig többnyire kimerültek. Azt javasolják,

hogy havonta szülőnként 10 nappal, a gyermeküket egyedül nevelők esetében pedig duplájával emeljék meg a pótszabadságot a munkáltatók állami költségvetési kompenzálásával.

Költségvetési forrásként az úgynevezett romaintegrációra szánt „mint feneketlen kútba öntött és szétlopott milliárdokat” javasolják, illetve egy valódi szolidaritási bankadót – fogalmazott Novák Előd.

A párt alelnöke kiemelte, a szülőket jelenleg hátrány éri a többi munkavállalóval szemben, idén nem dönthetnek szabadon az éves fizetett szabadságuknak sem az időpontjáról, sem az eltöltésének módjáról. Gyakorlatilag állami feladatot kell ellássanak szabadságuk jogcímén az intézmények helyett.

A Mi Hazánk Mozgalom szorgalmazza továbbá az óvodák folyamatos nyári nyitvatartását is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Donáth és Gyurcsány, avagy a bolsik Törpillája és a komcsik Hókuszpókja szkanderozik

Donáth és Gyurcsány, avagy a bolsik Törpillája és a komcsik Hókuszpókja szkanderozik

Donáth Anna hamarosan megszülető kisbabája miatt egy időre hátrébb lép a politikai nyilvánosságtól, azonban az anyai örömök előtt nem akarta nyom nélkül itt hagyni a politika porondját. Facebookján azt jelezte, hogy a Momentum az a párt, amely a jövőben a legerősebb lesz az ellenzéki oldalon. Övé lesz a vezető szerep.

Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette az amerikai finanszírozást a dollárbaloldalnak

Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette az amerikai finanszírozást a dollárbaloldalnak

A globális balliberális hálózat egyik kulcsszereplője szervezhette a magyarországi ellenzék amerikai finanszírozását a 2022-es választási kampányban – írja az Origo.

Orbán Viktor: Gondoskodunk az idősekről!

Orbán Viktor: Gondoskodunk az idősekről!

A miniszterelnök az idősek napjának alkalmából szólt a nyugdíjasokhoz.

Washington újabb büntetőintézkedésekkel reagál az orosz annektálási kísérletre

Az Egyesült Államok újabb, Oroszország számára költséges büntetőintézkedésekről döntött, válaszul Oroszország kísérletére, hogy Ukrajna több régióját is annektálja – közölte az amerikai külügyminiszter pénteken.

Zelenszkij: Kijev NATO-tagságért folyamodik

Azt mondja, de facto már végigjárták a NATO-ba vezető utat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére