Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pénteken tárgyalnak a frakciók a terrorellenes intézkedésekrõl

Bertha László

2016.03.29. 14:08

Péntekre hívta egyeztetésre a parlamenti frakciók vezetõit Pintér Sándor belügyminiszter az ország biztonsága érdekében szükséges lépésekrõl, a terrorizmus elleni intézkedésekrõl.
BUDAPEST, 14:08

Péntekre hívta egyeztetésre a parlamenti frakciók vezetőit Pintér Sándor belügyminiszter az ország biztonsága érdekében szükséges lépésekről, a terrorizmus elleni intézkedésekről közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Pintér Sándor megjelölte azt az öt témakört is, amelyben a kormány a Belügyminisztériumra bízta a szükséges törvényjavaslatok kidolgozását.

A tervek között szerepel, hogy a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ a megelőzés szempontjából kulcsfontosságú nyilvántartásokhoz a jövőben közvetlenül férjen hozzá. Továbbá tilthatóvá tennének olyan kommunikációs eszközöket, amelyeknél a hatóság nem tud élni az engedélyezett adatmegismerés jogával – mondta Gulyás Gergely.

A tervezett törvénymódosításokkal azt is el akarják érni, hogy terrorcselekmény bekövetkeztekor korlátozni lehessen a polgári adatforgalmazást, valamint a veszélyes áruk szállítását.

Emellett bővítenék a rendőrség adatkezelési lehetőségét az államhatár- és létesítményőrzési feladatok ellátása során.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére