Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pénteken eléri az 5,5 milliót a beoltottak száma

888.hu

2021.07.02. 08:30

Ennyi beoltott ember ma délutánra, estére talán már meglesz, és akkor újabb korlátozásokat oldanak fel, például nem kell maszkot viselni – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

A kormányfő közölte, hogy a hajnali jelentés szerint az elmúlt 24 órában nem volt halálos áldozata a koronavírus-járványnak Magyarországon, kórházban lélegeztetőgép nélkül 76 embert ápolnak, lélegeztetőgépen pedig 22-en vannak.

A korlátozások feloldásáról elmondta, hogy az üzletekre vonatkozó korlátozások megszűnnek, és maszkot sem kell kötelezően viselni kül- és beltéren.

A miniszterelnök kiemelte, hogy

aki be van oltva, minden vírusvariáns ellen védett.

Arról is beszélt, hogy 76-an vannak kórházban, és 22-en lélegeztetőgépen. A beoltottak száma ma eléri az öt és fél milliót, így újabb enyhítések jöhetnek – hangsúlyozta a kormányfő.

Felkészültünk egy esetleges negyedik hullámra.

„Ez óriási teljesítmény” – mondta, és megköszönte az egészségügyi dolgozóknak a védekezésben, illetve az oltási kampányban végzett munkáját. A kormányfő kiemelte, fontos, hogy a politikusok ne képezzék át magukat járványügyi szakértővé, mert azzal nagy károkat tudnak okozni. „Én is konzultálok, figyelek, beszélek” – fűzte hozzá.

Orbán Viktor szerint a világ nagy részében a negyedik hullámot készpénznek veszik, és szeptember-október környékére teszik. De közmegegyezésnek látszik, hogy aki be van oltva, az jó eséllyel kimaradhat ebből.

„Százból tíz ember újrafertőződhet, de az újrafertőződés ereje, gyötrő, lesújtó ereje nagyban függ attól, hogy az illető kapott-e oltást” – fogalmazott.

Jelezte továbbá: a kormány foglalkozott ezzel a kérdéssel a tegnapi ülésen, és azt állapították meg, hogy Magyarország teljes egészében felkészült egy esetleges negyedik hullámra.

Orbán Viktor kiemelte: a nyitás önmagában is segíti a gazdasági növekedést, de csikorognak még a fogaskerekek. Tizenhat hónap sok idő, nem tudjuk még, mi jön, ezért szükségesek váratlan gazdasági döntések.

Az építőanyagok árával kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy októbertől kiviteli korlátozást rendeltek el, mert néhány termék esetében nagyon elszaladtak az árak. Ezt azonban az unióval is egyeztetni kell, ezért legkorábban októberre realizálódhat. Addig is állami elővásárlási jogot próbálnak bevezetni.

A kormányfő beszámolt róla, hogy a szerdai kormányülésen döntöttek a távmunka kiszélesítéséről, az exporthitel-biztosításról, továbbá 17 városban munkahelyteremtő beruházásról, ezenkívül bértámogatás bevezetéséről többek közt a MÁV, a posta, a Volán vagy a vízművek dolgozói esetében.

Az építőipari áremelkedés megfékezése érdekében arról is döntöttek, hogy ha bizonyos szint fölötti árat tapasztalnak, a szint fölötti ár kilencven százalékát elveszik, ez várható például a kavics, sóder esetében.

A művelési jogot szerzett, de meg nem nyitott bányák esetében pedig egy éven belül meg kell kezdeni a működést, ellenkező esetben visszavonják az engedélyt – magyarázta, hozzátéve: a kisebb pénzű embereket szeretnék lakásfelújításhoz hozzásegíteni.

A gyermekvédelmi törvényt ért európai kritikák kapcsán Orbán Viktor azt mondta, így szokott történni, más törvények kapcsán is jellemzőek a támadások, ezért hozzá vannak szokva ehhez. „Senkinek nem maradtam adósa, mindenki pontosan megkapta, ami jár neki” – jegyezte meg.

Van egyfajta übermensch-tempó. Ennek mintapéldája a holland miniszterelnök. Nem gondolják át, mit lehet, és mit nem lehet mondani egy másik ország népéről, törvényeiről. Úgy viselkednek, mint a gyarmattartók.

A holland miniszterelnök például személyesen meg van győződve arról, hogy erkölcsileg magasabb szinten áll, mint mi, magyarok” – említette a kormányfő. Azt mondta: a vita arról szól, hogy a gyerekek szexuális nevelésének ügye kire tartozik. Nyugat-Európában úgy döntöttek, hogy NGO-k és LMBTQ-együttélési formát népszerűsítő szervezetek érzékenyítő, felvilágosító kampányokat tarthatnak már az óvodákban és az iskolákban is. A világ másik fele pedig azt mondja, hogy nálunk a gyerek nem magánügy.

Bár a homoszexuálisok életformáját a magyar törvény megvédi, a szülő jogát az iskolával, állammal szemben elismerjük.

A miniszterelnök a gyermekek védelméről szóló törvény kapcsán azt is elmondta, hogy a szülőnek tudnia kell arról, ha egy szivárványos aktivista be akar menni az iskolába érzékenyíteni, és a szülőnek joga van eldönteni, hogy ki akarja-e tenni ennek a gyermekét. „Mi a szülőnek adunk elsőbbséget” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő kiemelte: a Soros-hálózat abban érdekelt, hogy Magyarországot a legnegatívabb színben tüntesse fel. Lehetséges, hogy a Soros-hálózat gazdasági érdekei mellett az Egyesült Államok érdekeltségei is szerepet játszanak ebben.

Nem könnyű gyermeket nevelni, főleg amikor pubertáskorba érnek, csalódások érik a fiatalokat, de erre nem az a megoldás, hogy nemet váltsanak”

– emelte ki Orbán Viktor.

A migrációs helyzet kapcsán a kormányfő elmondta: az osztrákokat mélyen megrendítette a héten történt brutális gyilkosság, amit migránsok követtek el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére