Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Példásnak tartja a magyar oltási kampányt a szlovák külügyminiszter is

888.hu/MTI

2021.07.20. 18:38

A koronavírus-elleni vakcinákat érintő álhíreket Ivan Korcok szlovák külügyminiszter „középkori sötétségnek” minősítette.

 

Szlovákia a lakosság átoltottságát illetően a melníki tanácskozáson résztvevő közép-európai ötök között az utolsó helyen van

– jegyezte meg a szlovák külügyminiszter. Leszögezte: ez a helyzet kényszerítette a kormányt arra, hogy hétfőtől kezdve megszigorítsa a határellenőrzéseket, ennek alapján minden Szlovákiába érkező be nem oltott személy karanténköteles.

A koronavírus-járvány letörésének egyetlen módja a lakosság minél magasabb átoltottsága – állapította meg a találkozón a magyar, a cseh, az osztrák, a szlovén és a szlovák külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte:

Közös erővel gyorsabban ki lehet lábalni a gazdasági válságból”

Továbbá rámutatott a koronavírus elleni oltás fontosságára és az ezzel kapcsolatos hamis hírek terjesztésének veszélyességére, az álhíreket gyártók felelősségére.

Teljes egyetértés van köztünk abban, hogy a járványt csak az oltásokkal tudjuk leküzdeni”

- jelentette ki a házigazda Jakub Kulhánek cseh külügyminiszter.

Bejelentette: miután fenyeget a járvány negyedik hulláma, a melníki tanácskozás résztvevői megállapodtak abban, hogy koordinációs csoportot hoznak létre a hatékonyabb intézkedések és a gyorsabb, jobb információcsere érdekében.

Fontos, hogy minden tervezett intézkedésről időben értesüljünk és ne okozzunk meglepetést egymásnak”

- indokolta a döntést a cseh diplomácia vezetője.

A cseh kezdeményezésre megvalósult tanácskozáson Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia – az úgynevezett Közép-Európai Ötök (C5) – külügyminisztere vett részt. A miniszterek elsősorban a koronavírus-járvány elleni küzdelem tapasztalatairól, a nyugat-balkáni országok európai uniós csatlakozásának elősegítéséről, valamint a Keleti Partnerség országaival folytatott együttműködés elmélyítésének lehetőségeiről cseréltek véleményt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére