Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Párizsban sivalkodnak a Magyarország ellen magyar állami pénzbõl kultúrharcolni akaró ballibek

Vincze Viktor Attila

2018.12.06. 17:04

Órisási ballib sivalkodás kezdõdött miután törölt egy Spiró-bemutatót Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója, mert a darab rendezõje, Gerzsenyi Bea Magyarországot gyalázó gyûlölködõ kommentárral "reklámozta" az elõadást.

Havasi János a Párizsi Magyar Intézet igazgatója közleményt adott ki, amelyben elmondja, hogy fontos és értékes műnek tartja Spiró György Csirkefej című művét, mely a magyar kormány Publishing Hungary programjának keretében és anyagi támogatásával került a műsortervükbe.

A három hónapos próbafolyamat során a rendező, Gerzsenyi Bea minden szakmai kívánságát teljesítették, egyebek között térítésmentes szállást biztosítottak számára.

Egy nappal Spiró művének bemutatója előtt azonban kiderült, hogy az előadás rendezője olyan provokatív meghívólevelet küldött szét az esemény kapcsán, mely Magyarországra vonatkozóan méltatlan, súlyosan sértő és valótlan megállapításokat tartalmazott. Ráadásul Gerzsenyi Bea rendező, a rágalmazó közleményét az intézet hivatalos programismertetőjének szövegkörnyezetében helyezte el, azt a látszatot keltve, mintha az a Párizsi Magyar Intézet álláspontja lett volna.

Az önmagát a balliberális politikai erők magyar kormány elleni harca mellett a végletekig elkötelező – és egyébként már hosszú ideje Franciaországban élő –  vérlibsi rendezőnő a HVG fordításában közölt francia nyelvű levelében azt írta, hogy szerinte harminc évvel a kommunizmus után a totalitárius gondolkodás még mindig működik a szabadnak mondott, de a Mástól (idegen, migráns) való félelem miatt soha nem látott módon megbénított világban.

A Csirkefej, amely nem sokkal a kommunista rezsim bukása előtt készült, kiábrándult darab, ma viszont még borúsabbnak és abszurdabbnak hat, mint korábban, mert ma Magyarországon az ostobaság vált államvallássá, és mivel Spiró György Orbanisztán nyilaira kárhoztatott, mint megint mások a karaktergyilkosság vagy számkivetettség áldozatai, az ő hangját hallatni még mindig a „mocsok ostobasággal szembeni” ellenállás egyik módja lehet." 

– állította a magyar állam által finanszírozott Csikefej című Spiró-darab bemutatójának a rendezője a "kedves és személyes" hangvételűnek szánt meghívó szövegében. 

A Párizsi Magyar Intézet tudta és hozzájárulása nélkül, de a nevében kiküldött meghívó szövegének a nyilvánosságra kerülését követően a magyar állam, a magyar adófizetők pénzéből fenntartott Párizsi Magyar Intézet számára a Gerzsenyi Bea által rendezett előadás megtartása már természetesen nem volt felvállalható többé.

Inkorrekt lépésével Gerzsenyi Bea olyan helyzetbe manőverezte intézetünket, magát és társulatát, amelyben nem dönthettem másként, mint hogy a rendezővel megszakítottam a munkakapcsolatot, és a bemutatót töröltem az intézet programjából”

– írta a darab bemutatójának elmaradásáról döntő határozatát ismertetve, Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója.

Érdekes módon az Orbánisztánról, abszurd Magyarországról, a korrupció államáról, meg a butaság államvallásáról hadováló Gerzsenyi Bea rendezőt a sziklaszilárd balliberális elvei nem akadályozták meg abban, hogy az általa  „korrupció államának” nevezett Magyarország által fenntartott Párizsi Magyar Intézet szolgáltatásait és pénzét azért igénybe vegye  az amúgy befuccsolt politikai akciójához. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére