Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pár centi hó gáncsolta el fővárost

888.hu

2019.12.02. 12:10

Járatok maradnak ki, emberek késnek el, autók ütköznek össze.

Leesett az első hó, ami teljesen ellehetetlenítette Budapest közlekedését: sok a baleset az utakon, a vonatok órákat késnek, a BKK-nál is komoly az akadás. Hiába mondták napok óta, hogy jön az első nagy havazás, a főváros erre nem készült fel megfelelően, aminek árát a budapestiek fizetik meg. A BKK azt közölte, hogy megnőtt a menetidejük a járatainak a havazás miatt.

Fotó: MTI

  • A 8E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Farkasréti temető és a BAH-csomópont közötti megállóit, a 140-es autóbusz rövidített útvonalon jár, kihagyja a Művelődési ház és a Dióskert megállót,
  • több megállója is kimarad a 102-es, a 110-es és a 112-es autóbusznak, míg a 219-es autóbusszal rövidített útvonalon, a Saroglya utca és Csillaghegy között lehet csak utazni,
  • áramellátási hiba miatt nem jár a 80A trolibusz a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion között, helyette az M2-es metróval lehet utazni.

Annak sem sokkal jobb a dolga, aki vonattal jönne Budapestre, ugyanis a MÁV tájékoztatása szerint késnek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vonalon, mert Dunakeszi és Göd között a budapesti Nyugati pályaudvarról Szob felé tartó Báthory EuroCity összeütközött egy személygépkocsival egy vasúti átjárónál. A közlemény szerint a fény- és félsorompó működött az átjáróban, és éppen tilos jelzést adott a közút felé. A balesetben senki sem sérült meg, de a helyszínelés ideje alatt mindkét vágányt lezárták a vonatforgalom elől. Egyes sajtóinformációk szerint azonban a váltók befagyása is nehezíti a közlekedést, emiatt van zavar a Budapest-Pécel vonalon, ezen felül pedig leállt a MÁV appja.

A Lajosmizséről Budapestre tartó 2959-es S21-es személyvonat csak Kőbánya-Kispestig közlekedik, illetve az eredetileg Nyugatiból 7:18-kor induló, lajosmizsei S21-es személyvonat valójában Kőbánya-Kispestről megy majd.

Karácsony nincs a helyzet magaslatán

A főpolgármester is bejelentkezett, aki újfent bizonyította teszetoszaságát. Karácsony Gergely Facebook-posztjában azt írta, hogy csak este kezdik meg a latyak eltakarítását, mivel szerinte az még lassítaná a forgalmat. Addig maradnak a csúszós útfelületek, úgyhogy mindenki vezessen óvatosan!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére