Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Paks: megkapta a környezetvédelmi engedélyt a beruházás

888.hu

2016.09.29. 21:28

Kiadta a Paks II projekt környezetvédelmi engedélyét csütörtökön a Baranya Megyei Kormányhivatal - tájékoztatta az MTI-t Aszódi Attila a paksi atomerõmû teljesítményének fenntartásáért felelõs kormánybiztos.
Kiemelte: a környezetvédelmi hatóság engedélyének megszerzése igazolja, hogy a projekt teljesíti az Európai Unió és Magyarország környezetvédelmi és természetvédelmi elvárásait.

Aszódi Attila hangsúlyozta: a környezetvédelmi engedély kiadásával rendkívül hosszú, körültekintő eljárás zárult le, és szakmailag megalapozott döntés született.

A kormánybiztos kiemelte: a kiadott engedély nagyon fontos lépés a Paks II projekt engedélyeztetésében, és későbbi megvalósításában. A környezetvédelmi eljárásnak köszönhetően a hazai és külföldi nyilvánosság megismerhette a tervezett nukleáris projektet, az eljárással példaértékű precedenst állított Magyarország a nemzetközi közösség számára a környezeti döntéshozatal során a nyilvánossági jogok széleskörű gyakorlásának biztosítására – mondta.

Az eljárás fontos állomása volt két éve Pakson tartott közmeghallgatás, illetve a 7 érdekelt országban – Németország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Ukrajna – 9 helyszínen tartott nyilvános fórum, közmeghallgatás 2015 őszén. A projekttársaság a kormánybiztos vezetésével az eljárásban aktívan résztvevő országok szakértőivel konzultált, a közmeghallgatáson, a nyilvános fórumokon és a szakértői konzultációkon a feltett kérdéseket megválaszolták. Ezen kívül több mint félezer írásbeli észrevételt, kérdést kaptak, amelyekre a projekttársaság megfelelő mélységben válaszolt – mondta Aszódi Attila.

A projekttársaság idén júniusban tájékoztatta a környezetvédelmi hatóságot a műszaki megoldások pontosításáról, ezt is, mint minden környezeti információt a résztvevő országok számára megküldték. A nemzetközi környezeti hatásvizsgálati eljárás konzultációs szakasza végül idén augusztus 26-án zárult – idézte fel az eseményeket a kormánybiztos.

(MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére