Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ötszáz milliós támogatás Rákosmentének a régió kőszínháza felújítására

Horváth K. József

2020.01.16. 18:28

Örömteli hírt osztott meg Facebook-oldalán Horváth Tamás, a főváros XVII. kerületének, Rákosmentének polgármestere. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma bruttó 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásról döntött, amelyet az önkormányzat tulajdonában lévő Gózon Gyula Kamaraszínház felújítására fordíthat a városrész.

Ez nemcsak a kerületiek számára fontos, hanem az agglomeráció környékbeli települései lakóinak is, hiszen ahogy arrafelé hívják, a Gózon a régió egyetlen kőszínháza, ahova Maglódról, Pécelről, Ecserről is sokan járnak.

Ősbemutatói közül méltán volt népszerű például a Thuróczy Katalin: Cselédklozet, Janusz Glowacky: Antigoné New Yorkban, William Blinn: Hajnali mellúszás című darabja. Az ősbemutatók mellett számos vendégjátéknak adott otthont az egykor szebb időket látott épület. Saját előadásaik közül jó néhányat a határon túlra is meghívtak.

Horváth Tamás bejegyzésében felidézte, hogy a jelenleg már húsz éve színházként szolgáló épület fennállásának 110 éves története során eleinte báloknak adott helyet, aztán a második világháborút követően utcára került apácák szállás- és munkahelyeként szolgált, később varroda működött benne, majd a Gregor József Általános Iskola tornatermeként teljesített szolgálatot.

A színház húsz éve működik az öreg falak között, így nem lehet csodálkozni, hogy azok állagromlása okán nagyon is eljött az ideje a felújításnak.

A támogatás összegéből egyébiránt a jelenleg működő színház épületének felújítása, korszerűsítése valósítható meg, ezen belül a létesítmény homlokzatának renoválása, a nyílászárók cseréje, az épületszerkezet károsodásainak kijavítása, s a belső építészeti és épületgépészeti korszerűsítése. Az önkormányzat tervezi továbbá a nézőtéri székek cseréjét, valamint a színpadi hang- és fénytechnika korszerűsítését is.

Csodák csodájára, a kerületi ellenzék nem keresett kapaszkodót, hogy mondvacsinált kifogásokkal menjen neki a kormány kultúratámogató pénzügyi segítségének. Sőt, Lukoczki Károly, Rákosmente MSZP-s elnöke Facebook-bejegyzésében kifejezetten örömének adott hangot a hír hallatán. Mint írja, annak idején még anyagilag is segítette a színház létrejöttét, s méltatta Szabó Ágnes direktor elhivatott munkáját, aki az indulásától kezdve kitartóan, elhivatottan vezeti a teátrumot.

A támogatás odaítélésének azért van némi politikai pikantériája is. A szintén a kerületben lakó, s október óta a kultúráért felelő főpolgármester-helyettesként ténykedő DK-s Gy. Németh Erzsébet szó nélkül hagyta az örvendetes eseményt. Még arra sem méltatta, hogy egy kedvelési kattintással az interneten kifejezze rokonszenvét a színház új korszaka hajnalának első pillanataiban. Talán nem véletlenül maradt alul Horváth Tamással szemben a választáson októberben.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Koronavírus: Nincs szükség beavatkozásra

Továbbra sem tudni koronavírusos megbetegedésről Magyarországon.

Micsoda nap: Orbán irányba állít, a baloldal bűnözőket támogat, Soros Zuckerberget üti

Micsoda nap: Orbán irányba állít, a baloldal bűnözőket támogat, Soros Zuckerberget üti

Egy perccel nyolc előtt: Orbán Viktor memorandumban igyekszik egyenesbe tenni a balra tolódó Európai Néppártot, miközben az ellenzékiek igyekeznek biztosítani, hogy bűnözők és a rajtuk élősködő ügyvédek továbbra is több bőrt húzhassanak le az államról. De legalább Soros éppen nem Magyarországgal foglalkozott ma, hanem kedvenc őrkutyáját, Zuckerberget igyekezett fenékbe billenteni.

Kivizsgáltatja a kormány a veszteglő Ryanair-gép ügyét

Azonnali fogyasztóvédelmi vizsgálatra utastította a fővárosi kormányhivatalt Gulyás Gergely kancelláriaiminiszter, mert egy Ryanair-gép hat órán át gurulgatott le fel a Liszt Ferenc repülőtéren, hogy felesleges üzemanyag elégetésével szabaduljon meg túlsúlyától.

Gigászok csatája – Soros nekiment a Facebooknak

Gigászok csatája – Soros nekiment a Facebooknak

Orbán Viktor ellenfelei egymást csinálják ki. Jól is van ez így...

Memorandumot küldött a Néppártnak a miniszterelnök

Memorandumot küldött a Néppártnak a miniszterelnök

Memorandumot juttatott el Orbán Viktor miniszterelnök a néppárti vezetőknek az Európai Néppárt (EPP) stratégiai irányvonalának módosítása érdekében, amihez a pártcsalád küldetéséről szóló belső vitát tart szükségesnek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére