Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ötéves csúcson Orbán Viktor népszerűsége

888.hu - MTI

2020.07.23. 12:45

A kormányoldalhoz tartozó politikusok népszerűbbek az ellenzékieknél, „sőt, az ellenzéki politikusok között egy olyan sincs, akit többen szeretnének fontos politikai pozícióban látni, mint ahányan elutasítják politikai szerepvállalásukat” – közölte a Nézőpont Intézet.

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök elfogadottsága az elmúlt öt évben egyszer sem volt olyan magas, mint most. Jelenleg a lakosság 57 százaléka szeretné őt továbbra is fontos politikai pozícióban látni.

Hozzátették: nemcsak a miniszterelnök, de több kormánytag is „profitált politikailag” a koronavírus elleni hatékony fellépésből. 2019 decemberéhez képest Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert 14, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert 10, Varga Mihály pénzügyminisztert pedig 9 százalékponttal többen szeretnék fontos politikai pozícióban látni.

A július 14-16. között végzett közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy „jelenleg nincs egyetlen olyan ellenzéki politikus sem, akit többen szeretnének vezető szerepbe juttatni, mint ahányan elutasítják őket”.

A lakosság 36 százaléka ugyan fontos politikai pozícióban szeretné látni Karácsony Gergely főpolgármestert, amivel ő a legkedveltebb ellenzéki politikus, de minden második válaszadó ugyanakkor elutasítja őt.

Az intézet szerint Fekete-Győr András ismertsége alacsony: 10-ből 4 ember tudja csupán, kiről van szó, „ráadásul elutasítottsága még az őt ismerők körében is kétszerese a támogatottságának”.

A Nézőpont felmérése alapján a lakosság továbbra is Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének politikai szerepvállalását utasítja el a leginkább. A válaszadók 78 százaléka nem szeretné őt fontos pozícióban látni a kutatás szerint.

Az Orbán Viktor munkájával elégedetlenek aránya jelenleg a szavazókorúak egyharmadát teszi ki, utoljára 2015 októberében volt ilyen alacsony ez a mutató.

A Nézőpont szerint az eredmények nem meglepőek az európai uniós tárgyalások és a koronavírus-járvány hatásai ellen hozott, „világviszonylatban is kifejezetten hatékonynak mondható intézkedések sikere láttán”. A járvánnyal kapcsolatos sikeres kormányzati védekezés ezzel párhuzamosan kényszerpályára állította az ellenzéki politikusokat, amelyről azóta sem tudnak letérni – állapította meg az intézet.

Mint hozzátették, a népszerűség szempontjából előny a kormánytagok számára, hogy a Fideszre szavazók egységesek, míg az ellenzéki közös listára szavazók „meglehetősen megosztottak” az ellenzéki politikusokat illetően.

Míg a Fideszre szavazók között kifejezetten alacsony a kormánytagok elutasítottsága (3-12 százalék), addig az ellenzékre szavazók az egyes ellenzéki politikusokat jóval szigorúbban ítélik meg, 15-62 százalékuk nem szeretné az egyes ellenzéki politikusokat fontos pozícióban látni – jegyezte meg az intézet.

A Nézőpont szerint ez rávilágít arra, hogy továbbra sem látni olyan ellenzéki politikust, aki miniszterelnök-jelöltként sikerrel vehetné fel a harcot a 2022-es országgyűlési választásokon Orbán Viktorral szemben. Másrészt pedig arra, hogy az ellenzéki közös lista több konfliktust is előhozhat a baloldalon, főként Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára népszerűtlensége miatt – olvasható az összegzésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lemigránsozta a 444.hu és a Qubit a kárpátaljai és délvidéki magyarokat

Lemigránsozta a 444.hu és a Qubit a kárpátaljai és délvidéki magyarokat

További érdekesség, hogy az arab és néger érkezőket kizárólag menekültnek hajlandóak hívni, de ha Kárpátaljáról érkezik egy magyar fiatal tanulni az már „bevándorló” és „migráns”.

A Dobrev vezette komprádor alakulat újabb támadása Orbán ellen

A Dobrev vezette komprádor alakulat újabb támadása Orbán ellen

Kifejezetten hálás vagyok a baloldal magyargyalázó brigádjának, hogy alávaló hagyományaikhoz hűen ezúttal is külföldön igyekeznek rombolni lakóhelyük tekintélyét. Azt a hatalmas munkát, amelyet Orbán Viktor Magyarország függetlenségének megerősítése, gazdaságának a fejlett uniós államokéhoz való felzárkóztatása érdekében eddig négyszeri megválasztása után végezhetett.

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

Baloldal és a kettős mérce | A magyarok többsége elégedett Orbán Viktorra | Mutatjuk, hogy hazudik a 444.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére