Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ösztöndíjprogram indul üldözött keresztény fiataloknak

Forisek Ádám

2017.06.02. 12:58

Ösztöndíjprogramot alapít a kormány üldözött keresztény fiataloknak - az errõl szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az "Ösztöndíjprogram keresztény fiataloknak" elnevezésű kezdeményezés célja, hogy lehetőséget adjon felsőfokú tanulmányok folytatására magyar felsőoktatási intézményekben a keresztény fiataloknak, akiknek származási országában a keresztény közösségek vallási üldöztetésnek, fenyegetésnek vannak kitéve, vagy korlátozzák szabad vallásgyakorlásukat.

Magyarország kormánya rendszeresen felhívja a figyelmet a keresztényüldözés problémájára, 2016-ban például olyan határozati javaslat került a parlament elé, ami népirtásnak minősítette a keresztényüldözést.

A program célja továbbá, hogy hozzájáruljon az említett keresztény közösségek boldogulásához szülőföldjükön.

Ezt a magyar kormány már korábban is támogatta, a 888.hu is beszámolt már például a közel-keleti keresztények támogatásáról szóló kormányzati döntésekről. Az ösztöndíjprogram működtetéséért az oktatásért felelős miniszter felel, végrehajtását a szaktárca a Tempus Közalapítvány bevonásával látja el. A program működtetésének pénzügyi fedezetét pedig a tárca költségvetési fejezetében alakítják ki, és a minisztérium bocsátja a programban részt vevő magyar felsőoktatási intézmények rendelkezésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére