Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Őszi évadnyitó workshopot tartott az Alapjogokért Központ

888.hu

2021.09.08. 14:00

„Őszi politikai évadnyitó: mi várható még Magyarország és az uniós intézmények viszonyában az idei évben?” címmel rendezett szerdán workshopot az Alapjogokért Központ. A rendezvényen Kovács István, a kutatóintézet stratégiai igazgatója és Kovács Attila projektvezető ismertette az EU-s politika jelenlegi állását és kilátásait.

 

A workshop témája a jogállamisági eljárás kérdése, a német parlamenti választások és a közelgő orosz választások voltak.

Elsőként Kovács István a Magyarország elleni támadásokról beszélt. Elmondta, látni kell, hogy ami az év második felében, illetve a jövő év elején történni fog, az kicsit sem független a politikától, legyen szó szakmai vagy szakmainak álcázott kérdésekről. Ezután rátért az uniós helyreállítási alap kérdésére, amiről elmondta, hogy az alap nem fogja tudni betölteni a küldetését. Ennek oka, hogy eddig sehol nem sikerült a pénzeket lehívni vagy azokat a kedvezményezettekhez eljuttatni, mert az EU politikai okokból hátráltatja a megegyezéseket.

Magyarország esetében a pedofiltörvény elfogadása után távolodott el az egyébként már közel lévő megállapodás.

A stratégiai igazgató valószínűnek tartja, hogy az idén már nem várható megállapodás, sőt akár a jövő évi választásig sem.

Végül kiemelte, hogy ha ez így történik, akkor gyakorlatilag az EU-s intézmények közvetve beavatkoznak a hazai belügyekbe, és nyomást gyakorolnak a magyar kormányra.

A németországi választásokról Kovács István azt mondta, hogy most úgy látja, bárki is lesz Merkel utóda, klasszisokkal rosszabb lesz a mostani kancellárnál.

Kovács Attila, a kutatóintézet projektvezetője úgy nyilatkozott, hogy a következő két hétben akármi megtörténhet, mert nagyon gyorsan változik, hogy éppen melyik párt vezet. Jelenleg két lehetséges forgatókönyvet tart elképzelhetőnek. Az első szerint egy nagykoalíció alakul, amelyhez csatlakoznak a szabad demokraták. A másik lehetőség, hogy egy tisztán baloldali koalíció veszi át Németország irányítását.

Ezután az orosz választásokkal kapcsolatban egy gondolatot fogalmazott meg, amelynek lényege, hogy akármi is lesz a keleti országban a voksolás eredménye, az EU-nak abba kell hagynia az ideológiai kérdések alapján folytatott diplomáciát, különben egyedül marad a nemzetközi színtéren.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére