Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ősszel avatják fel a Hableány áldozatainak emlékművét

888.hu - MTI

2020.06.08. 13:00

Szijjártó Péter közösségi oldalán számolt be arról, hogy hétfőn telefonon tárgyalt Kang Kjungvha dél-koreai külügyminiszterrel.

Már tervezik és várhatóan idén ősszel felavatják a Hableány sétahajó-baleset áldozatainak emlékművét Budapesten – adta hírül a külgazdasági és külügyminiszter.

Kang Kjungvha köszönetet mondott Magyarországnak az egy évvel ezelőtti hajótragédia során mutatott szolidaritásért, és az egyéves évfordulón tartott megemlékezésekért. A külgazdasági és külügyminiszter kitért arra, hogy elismerésüket fejezték ki egymásnak a koronavírus elleni védekezésben tett erőfeszítésekért.

„A koreai külügyminiszter köszönetet mondott azért, hogy Magyarország lehetővé tette a koreai vállalatoknál dolgozók beutazását Magyarországra, én pedig köszönetet mondtam a koreai vállalatok magyarországi beruházásáért” – írta Szijjártó Péter.

Kiemelte, hogy tavaly a koreai vállalatok döntöttek a legtöbb magyarországi beruházásról:

a Samsung SDI és az SK Innovation beruházásai nyomán Magyarország az elektromos autók iparának európai fellegvárává vált.

A beruházásoknak köszönhetően a kereskedelmi forgalom is dinamikusan bővül, az első negyedévben 21 százalékkal nőtt, és megközelítette az egymilliárd dollárt.

Szoros az együttműködés a két ország között a nemzetközi politikában: Magyarország támogatja Korea ENSZ BT-tagságát, valamint szorgalmazza az Európai Unió és Korea közötti beruházásvédelmi megállapodásól szóló tárgyalások mielőbbi megkezdését – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére