Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Összefogás helyett baloldali belháború dúl Szegeden

888.hu

2019.07.11. 14:40

A szegedma.hu városházi szocialista forrásai szerint áll a bál Szegeden a kényszerű balos összefogás miatt. Múlt pénteken Szabó Sándor emeszpés képviselő fölvázolta a nagy összeborulást, éppen csak a DK hiányzott belőle, illetve Botka László a sajtótájékoztatóról. Szombaton azonban a szegedi szocialista vezérkar mégis bejelentette, hogy a DK is támogatja Botkát. A Szeged Ma viszont megtudta: Gyurcsány borsos árat kért az együttműködésért cserébe.

A DK Szegeden egyéni képviselői helyek sorát követelte Botka támogatásáért cserébe. A szegedi polgármester pedig megadta magát, azokat a körzeteket adta át Gyurcsányéknak, ahol leghűségesebb támogatói szolgáltak eddig. A nagy vesztesek közé olyan Botka-bizalmasok tartoznak, mint például Lauer István, Dr. Hekáné Szondi Ildikó és Dr. Kozma József László. A negyedik nagy vesztes Almási Gábor, az IKV kiemelt ingatlanreferense, aki egy éve dolgozott a körzetén, ám őt is visszavonták a Botka-Gyurcsány-paktum miatt.

Az európai parlamenti választásokat követően mind a Demokratikus Koalíciónak, mind a Momentumnak megjött az étvágya. Mindkét tömörülés érzékelte a választási adatokból, hogy a baloldal hagyományos vezető ereje, az MSZP végleg tönkrement, így eljött az ő idejük.

Mindeközben Szeged vezető ereje a Fidesz

Az EP-választások a szegedi politikai térképet is jelentősen átrajzolták. Az egyetlen nagy és szervezett erő a városban továbbra is a valaha volt legtöbb szavazatot elérő Fidesz, összesen 24 ezer vokssal. 2. helyezett a Botka-párt: a kerítésbontó MSZP csak 11 ezret, a harmadik, gyurcsányista DK csak 8,6 ezer, míg a Momentum 7,6 ezer szavazatot szerzett. A megsemmisült Jobbikot megelőzte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az utóbbi időkben identitászavarral küszködő Jobbikból kivált Mi Hazánk is, míg az LMP utolsó előtti helyen szerepelt.

Ennek ellenére Botka úgy fogott bele „a Nagy Baloldali Összefogás” hadműveletébe, hogy közben már a DK a zsebében van. Míg a Momentum – a Szeged Ma szoci forrásai szerint – annyira tapasztalatlan kisgyerekek gyülekezete, hogy őket Botka meg fogja enni reggelire. Azonban Botka tervébe hatalmas hiba csúszott: az országosan és helyben is megerősödő DK helyi vezetője, a Botka által több ízben megalázott Dr. Binszki József nemet mondott a polgármester összefogásra vonatkozó ultimátumára, ezért Szabó Sándor – egymaga az MSZP képviseletében – a korábban Botka ádáz ellenfeleként dolgozó jobbikos Tóth Péter jelenlétében volt kénytelen tudatni a szegediekkel: óriási az összefogás az egyébként a sajtótájékoztatón meg sem jelent Botka László mögött.

Az összefogás terve eleinte befuccsolt a DK kívülmaradásával. Nem véletlen, hogy Botka el se ment a pénteki, elviekben róla szóló nagy összefogós sajtótájékoztatóra. A Szeged Ma értesülései szerint ekkor vad telefonálás vette kezdetét, és Botka két alkalommal is beszélt a megerősödött Gyurcsánnyal, aki nagyon kemény feltételeket szabott Botkának.

Bár a szocialista Botka először vonakodott az alkutól, végül belátta: újabb egyéni körzeteket kell átengednie a helyben erősödő Gyurcsány-pártnak. Hatalomféltése miatt pedig a legelvtelenebb alkuba is belement: beáldozta bizalmasait, Lauer Istvánt, Dr. Hekáné Szondi Ildikót és Dr. Kozma József Lászlót, valamint mellettük Almási Gábort, az IKV kiemelt ingatlanreferensét is. Ő például közel egy éve dolgozott abban a körzetben, ahol eredetileg indítani tervezte az MSZP. Ezzel Botka tulajdonképpen olyan meghatározó MSZP-s képviselők kezét engedte el, akik egy évtizede szolgálják őt hűen, tűzön-vízen át. Olyan képviselőket menesztett, akik mindig nyertek a körzetükben. A Szeged Ma városházi forrásai szerint emiatt óriási a felzúdulás, mert Botka elárulta a saját embereit, és hagyta, hogy Gyurcsány átvegye a hatalmat fölötte azzal, hogy ezekben a körzetekben DK-s jelöltek indulnak ősszel.

A Szeged Ma információi szerint Botka már nem a maga ura. Belement egy olyan alkuba az általa egyébként kölcsönösen gyűlölt Gyurcsánnyal, amelynek saját emberei, hűséges képviselői látják kárát.

Botka elherdálta az MSZP eddig nyertes körzeteit, mert Gyurcsány parancsára át kell azt adnia a Demokratikus Koalíciónak. A Szeged Ma városházán mozgó szoci forrásai szerint nem ez az első alkalom, hogy Botka azokba törli bele a lábát, akik a végsőkig kitartottak mellette, és nem ez az első alkalom, hogy elárulta sajátjait.

Ezzel a stratégiai húzással Gyurcsány a sarokba szorította és pórázra verte esküdt ellenségét, Botka Lászlót

– értékeltek a helyi szocik a lapnak.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Olasz pap: a kerítések és a falak építették a civilizációkat

Olasz pap: a kerítések és a falak építették a civilizációkat

Giacobbe Elia atya az olasz médiának adott interjújában állt ki Matteo Salvini migrációs politikája mellett.

Fidesz-KDNP: a kormány tiltsa be a szennyvíziszap behozatalát!

A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy tiltsa be a külföldi szennyvíziszap behozatalát az országba, és vizsgálja meg, hogy abban milyen baloldali üzleti körök érdekeltek – mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata parlamenti képviselő hétfőn sajtótájékoztatón.

Működik a magyarokkal való packázás Ukrajnában, nem lesz magyar képviselő a parlamentben

Működik a magyarokkal való packázás Ukrajnában, nem lesz magyar képviselő a parlamentben

Sikeresen átrajzolták Kárpátalja választási térképét az ukránok, így végül egyetlen magyar képviselő sem jutott be az ukrán törvényhozásba.

Nem elég, hogy nigériai bandák működnek Olaszországban, még iszlamisták is

Nem elég, hogy nigériai bandák működnek Olaszországban, még iszlamisták is

Ez egy rendőrségi jelentésből derült ki, mely szerint a Nigériában aktív Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezet radikalizálja az olaszországi honfitársaikat.

Szijjártó Péter: a bevándorláspártiak kötelezővé akarják tenni a világ legveszélyesebb migrációs csomagját

Szijjártó Péter: a bevándorláspártiak kötelezővé akarják tenni a világ legveszélyesebb migrációs csomagját

Ismételten kiderült, hogy a bevándorláspárti erők kötelezővé akarják tenni a világ legveszélyesebb migrációs dokumentumát, az ENSZ globális migrációs csomagját – nyilatkozta Szijjártó Péter hétfőn az MTI-nek.

Előzetesben marad Hasszán F.

Előzetesben marad Hasszán F.

Két hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a szír férfinak a letartóztatását, akit az ügyészség terrorcselekménnyel és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsít.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére